'Nemojte me zaboraviti'

Prije 39 godina bivša Jugoslavija izgubila veliku zvijezdu - radilo se o ubojstvu?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Smrt Silvane Armenulić i dan danas izaziva brojne kontroverze jer neki i dalje tvrde kako se nije radilo o nesretnom slučaju.

Silvana Armenulić život je izgubila na današnji dan prije 39 godina u prometnoj nesreći. Cijela bivša Jugoslavija ostala je u šoku zbog tog ogromnog gubitka. Suzana je bila obožavana ne samo zbog svog posebnog glasa već i zbog svog načina odjevanja, ponašanja, ali i ljepote koje je unijela potpuno novu dimenziju na estradu tadašnje Jugoslavije.

Pogledaj i ovo Tamara Dragičević Sve je očarala! Tko je glumica kojoj je zbog uloge Tomine Silvane život pod povećalom? S Hrvatskom je veže jedna posebna veza!

Silvana je već kao vrlo mlada uplovila u o pjevačke vode, ali s glazbom se ozbiljnije počela baviti kada ju je u Sarajevu čuo harmonikaš Ismet Alajbegović. Želio je da se Silvana pridruži njegovom orkestru, ali kako je bila maloljetna za to je trebalo odobrenje njenih roditelja. Na početku se nisu slagali s idejom da tako mlada djevojka nastupa po kavanama i restoranima, ali ipak su promijenili mišljenje.

Najerotičniji filmski parovi bivše Jugoslavije

Njen otac odao se alkoholu i zapustio obitelj, tako da je njena majka sama vodila brigu o devetero braće i sestara. SIlvana joj je svojim pjevanjem pomagala prehraniti brojnu obitelj.

Silvana je pjevala izvornu narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pjesme, ali najveći uspijeh je doživjela kada je u tv seriji 'Ljubav na seoski način' otpjevala pjesmu 'Šta će mi život' koja je preko noći postala mega hit. Ploča s tom pjesmom prodana je, za to vrijeme, u nevjerojatnih 300 tisuća primjeraka.

10. listopada Silvana je krenula na koncert. U automobilu s njom bila je njena sestra, a za upravljačem je sjedio Rade Jašarević dirigent narodnog orkestra. Ne zna se točno što je izazvalo nesreću na cesti Beograd-Niš koja je odnijela tri života, ali je bilo vrlo zanimljivo to što mediji Silvanu gotovo da nisu ni spomenuli već je priča bila koncentrirana na Jašarevića. U to doba Silvana je bila u nemilosti medija zbog skandala koji je izazvala pojavivši se u bikiniju u novogodišnjem programu.

Tresle su bivšu Jugu - muškarci su ih obožavali, a žene mrzile

Zanimljivo je kako je Silvana u jednom intervjuu nekoliko mjeseci prije smrti rekla 'Nemojte me zaboraviti' kao da je predosjećala da će se nešto dogoditi. I dan danas postoje oni koji tvrde kako njena smrt nije bila nesreća već planirano ubojstvo. Navodno ju je u to vrijeme proganjao jedan službenik državne sigurnosti kojeg je ona odbijala jer je bila udata, a on se s tim nije želio pomiriti. Time je njena smrt poprimila političke konotacije.

Bez obzira na nikad odgonetnutu tajnu smrti, Silvana je ostala zapamćena po svom glasu i svojim pjesmama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene