452881
452881
452881
452881
452881

'Budućnost nam kroje oni koji ne znaju razliku između BDP-a i PDV-a'

  • , 09.10.2016., 11:08
  • Autor:
  • komentara

Mile Kekin još jednom je ukazao na devijacije u društvu.

 
 
 
 
Mile Kekin (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Mile Kekin (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Hladno pivo, skupa s Brkovima i Šankom, priprema veliki tulum 15. listopada u zagrebačkom Domu sportova. Mile Kekin veseli se dobroj zabavi no svejedno ga zabrinjava situacija u Hrvatskoj. Kako je uvijek društveno angažiran i ovaj je put govorio o problemima koje, čini mu se, ne vide baš svi.

Trideset godina ste na sceni. Niste se umorili noćnog rada, putovanja, egotripova, političkih poltrona...?

Pa dogodi se mali pad morala. Ali onda otkriješ gušt u glazbi i u druženju s glazbenicima. Neću lagati da je sve rajski, ali moj posao ima puno prednosti. Recimo nemam šefa niti čvrstog radnog vremena.

Mile Kekin (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)Društveno ste angažirani, ne ustručavate se ukazati na devijacije u društvu. Što vam trenutno najviše smeta na društvenoj sceni?

To što za glasovanje ne treba neka dozvola. Treba ti dozvola za pecanje, dok ljudi koji ne razlikuju BDP od PDV-a uredno određuju tko će nam krojit budućnost. I tako je u cijelom svijetu. Pogledajte onog Trumpa naprimjer, taj tip ima šanse doći do nuklearnog naoružanja. Zastrašujuće.

Koliko se kroz glazbu mogu educirati ljudi?

Ne znam koliko te može educirati, ali može ti utjecati na svjetonazor i uljepšati život. Na mene su tekstovi Dylana, Springsteena, Štulića imali veliki utjecaj u onim najosjetljivijim godinama kad se formira ukus i svjetonazor.

Mile Kekin (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)Uskoro vas gledamo na velikom zagrebačkom Tulumu. Što nam pripremate?

Mislim da je kombinacija bendova nastrano dobra i da će ekipa koja dođe otvorenih ušiju i duša uživati.

Svirate u Irskoj - u Corku i Dublinu. Kako je došlo do tih koncerata?

Kažu da je broj naših sugrađana u Irskoj prošao kritičnu točku, da su platežno moćni pa je došlo vrijeme i za kulturu i zabavu. A tko ima bolji za zabavnu kulturu od Hladnog piva? Zvali su nas, a mi smo im dali ponudu koju nisu mogli odbiti.

Za koje novce bi pjevali na predizbornom skupu neke 'desne' stranke?

Pa već zadnjih par izbora ne sviramo ni za lijeve ni desne. Lijevih trenutno nema, a desni ne žele platit da ne sviramo tako da smo trenutno u pat poziciji, a da do novaca nismo ni došli.

Mile Kekin (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se