Zvizdan

Matanić: 'Veličanstven osjećaj. Ne možeš ostati ravnodušan na ovakvu konkurenciju'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Matanićev "Zvizdan" je u ovaj program odabran u konkurenciji od više od 1.400 filmova iz cijeloga svijeta.

Film redatelja Dalibora Matanića 'Zvizdan', osvojio je nagradu žirija za najbolji film u programu 'An SrtAn Regar' na filmskom festivalu u Cannesu.

Pogledaj i ovo Dalibor Matanić "događalo se desetljećima" Hrabar istup naše scenaristice o iskustvu s Matanićem, javno je objavila gnjusne poruke koje joj je slao i još uznemirujućih detalja

Mataniću prestižna nagrada u Cannesu

Priča opterećena povijesnim nasljeđem o zabranjenoj ljubavi u različitim desetljećima, u Cannesu je oduševila i publiku i struku! Ekipa filma i sama je iznenađena i oduševljena trijumfom svog uratka, koji se u natjecateljskom programu nalazi ponovno nakon 34 godine i koji je hrvatskoj kinematografiji sada otvorio svjetska vrata.  

Dalibor je za Novu Tv otkrio kakav je bio osjećaj dobiti prestižnu nagradu.

'Veličanstven. Ne možeš ostati ravnodušan na ovakvu konkurenciju, uglavnom svi članovi žirija su se ustvari otimali tko će dati nagradu nama, svi su nekako govorili za ovaj film da je ustvari potpuni film, da u filmu ima sve što film treba imati, to je u stvari najveći kompliment kad to čujete od isabel, tako da je to bilo genijalno', otkrio je uzbuđeni Dalibor.

Ekipa inMagazina vodi vas na najvažnije filmsko događanje nakon Oskara! Proteklih jedanaest dana Azurnu obalu preplavile su holivudske zvijezde A lige, ali i Hrvati koji su nakon duge 34 godine u natjecateljskom programu canneskog festivala s odličnim filmom 'Zvizdan' Dalibora Matanića zasluženo osvojili i nagradu.

Više o svemu pogledajte u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene