Tko se krije iza maske?

Sigurno pjevušite njihov hit – no nemate pojma kako izgledaju!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ima toliko slavnih faca na svjetskoj sceni, ima i onih koji svoja lica skrivaju. Imaju hitove, no ne znate kako izgledaju? Danas ih otkrivamo!

Sigurno ste čuli novi ljetni hit Daft Punka i Pharella Williamsa 'Get Lucky', zapravo bilo ju je nemoguće ne čuti na radiju. I dok je Pharell William poznato lice, sigurno se pitate tko se krije iza dvojca Daft Punk skrivenih iza svojih robotskih maski.

Pogledaj i ovo showbuzz Skidamo kapu! Kakva obrada svjetskog hita - na harmonici!

>>  Želite da vam se 'posreći'? 'Get Lucky' Daft Punka i Pharell Williamsa je pjesma za vas!

Daft Punk

Guy Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter postali su najpoznatiji glazbenici bez lica. Njihova posljednja fotografija bez maski bila je daleke 1995. godine: 'Naši roboti su dio fikcije i nije zanimljivo vidjeti što je iza toga.'

Dvadeset godina nakon što su snimili prvi singl u sobi u Parizu kao tinejdžeri, postali su najpoznatiji i najutjecajniji glazbenici u elektronskoj glazbi. Njihov prvi album 'Homework' izašao je 1997., a nakon toga objavili su i 'Discovery'(2001), 'Human After All' (2005), te zadnji u nizu 'Random Access Memories' (2013) – koji je proglašen najboljim njihovim izdanjem.

No nisu oni jedini, u šarenom svijetu showbiznisa ima i drugih glazbenika koji nerado pokazuju svoje lice.

KISS

Jedni od njih su i slavni rockeri grupe KISS koji su postali poznati po svojim našminkanim crno-bijelim nacrtanim maskama.

Peter Criss, Paul Stanley, Ace Frehley i Gene Simmons i danas privlače pažnju svojim kombinacijama i kožnim trikoima. KISS-ovci su nastali 1973. u New Yorku, a prvi je s maskiranjem počeo Gene Simmons – jednostavno je stao pred ogledalo i počeo crtati svoj lik.

'Biti na pozornici je posebno mjesto za nas, šminka i odjeća čine to iskustvo posebnim', rekao je Gene, prenosi Yahoo Music.

Deadmau5

I danas je taj trend jako prisutan, a vjerojatno ste čuli za kanadskog DJ-a Deadmau5.

Joel Zimmerman je osmislio svoj lik 'Deadmau5' dok je koristio 3D modeling software.

'Nosio sam masku na svojem prvom javnom nastupu, i svi su me gledali i pitali se što to radim', rekao je Joel koji svoju masku nosi samo na nastupima, privatno ga možemo vidjeli na crvenom tepihu sa zaručnicom tatoo majstoricom Kat Von D.

Slipknot

Među poznatijim bendovima 'pod maskama' sigurno su i metal bend Slipknot koji je gostovao i u Zagrebu.

Osnovani su 1995. u Iowi, a čine ga Sid Wilson, Joey Jordison, Chris Fehn, Jim Root, Craig Jones, Shawn Crahan, Mick Thomson, Corey Taylor (basist Paul Gray umro je 2010.)

Bend je prepoznatljiv po svojim zastrašujućim maskama i uniformama, a prvi je počeo nositi masku bubnjar Shawn. Počelo je s probama, no dečki su brzo prihvatili trend, te su se počeli pojavljivati na koncertima maskirani. 'To je način da budemo intimniji sa svojom glazbom, nije važno što radimo van toga, no budemo ono doista jesmo', poručio je glavni pjevač Corey Taylor.

Koji su vam najbolji maskirani glazbenici?

  • Daft Punk
  • KISS
  • Deadmau5
  • Slipknot

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene