444766
444766
444766
444766
444766

PRIČA KOJA ĆE VAS NAJEŽITI 'Majka me tukla i šišala na čelavo'

  • , 28.07.2016., 09:11
  • Autor:
  • komentara

Srpska umjetnica Marina Abramović otkrila je nevjerojatne detalje iz svojeg života.

 
 
 
 
Marina Abramović (FOTO: Getty)
Marina Abramović (FOTO: Getty)

Najpoznatija srpska umjetnica modernog vremena, Marina Abramović, uskoro objavljuje svoju autobiografiju pa je uoči toga dala veliki intervju za njemački Der Tagesspiegelu.
Marina skoro puni 70 godina i svojim radom uvijek šokira, no ovaj je put otkrila još nevjerojatnih detalja iz svojeg života.

Ekscentrična umjetnica s adresom u New Yorku kazala je kako su njezina djeca – njezini studenti. 'Nisam nikada željela imati djecu. Abortirala sam tri puta. Bila sam uvjerena kako bi mi djeca oduzimala energiju, a ja energiju želim dijeliti s drugima. Imala sam užasno djetinjstvo i nikad nisam htjela biti majka. Moja su djeca moji studenti', kazala je Marina.

Marina Abramović (FOTO: Getty)

'Željela sam vidjeti svijet, a živjela sam s majkom koja me šišala na ćelavo i tukla. Sada nosim dugu kosu kako bih si vratila moć koju su mi oduzeli u djetinjstvu', iskrena je bila Abramović.

Umjetnica smatra da ona nije ni Srpkinja ni Crnogorka, gdje ju često svrstavaju. Ona dolazi iz zemlje koja više ne postoji – Jugoslavije. U intervjuu ističe kako je život u toj zemlji bio iznimno težak.

Želja joj je umrijeti uz crvene pande u samostanu u Indiji.

Niže u video priči, pogledajte nevjerojatni performans Marine Abramović koja je 2010. 750 sati sjedila nepomično u muzeju MoMA. Svi koji su željeli sjeli bi da ih Marina pogleda. Ipak, najzanimljiviji je trenutak bio kada je na stolac nasuprot nje sjeo muškarac kojeg je beskrajno voljela i dugi niz godina nije vidjela. Video je pogledalo više od 13 i pol milijuna ljudi. Naježit ćete se.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se