458686
458686
458686
458686
458686

OGOLIO DUŠU "Ovo moje proljeće ima puno više ožiljaka"

  • , 29.11.2016., 08:13
  • Autor:
  • komentara

Tuga je u posljednje vrijeme obuzela jednog od naših omiljenih domaćih pjevača.

 
 
 
 
Luka Nižetić prisjetio se prošlosti (VIDEO: IN magazin)
Luka Nižetić prisjetio se prošlosti (VIDEO: IN magazin)

Ovako zvuči kad se Dalmacija i Slavonija sretnu u Zagrebu. Dalmatinac Luka Nižetić i Slavonci "Tamburaši za dušu", svi sa zagrebačkom adresom, u središtu metropole snimili su videospot za novu pjesmu "Kad tuga umiri proljeće".

Uz mandolinu smo ga već slušali, no ovo je prvi put da je Luka u studiju odlučio zapjevati uz tamburicu. "Ja jako volim tamburaše i inače volim tradicionalnu glazbu, i volim tradicionalnu glazbu miješati sa modernom i raditi neke fuzije... Ovo mi je veliki izazov. Koliki je meni, toliki je publici, bit će im to interesantno čuti", govori Luka.

Luka Nižetić (FOTO: Instagram)

Ideja za koketiranje sa zvucima Slavonije stigla je od autora Aljoše Šerića. A tko bi drugi mogao odsvirati pjesmu koja dira u dušu, nego "Tamburaši za dušu". Svoj budući hit Luka je u rukavu čuvao gotovo dvije godine. Jednostavno je čekao pravi trenutak. I dočekao ga je. Novo Lukino "Proljeće" tako je svjetlo dana ugledalo ove jeseni. No nije riječ o pogrešci: "Moje staro proljeće ono iz 2005. je jedno veselo bezbrižno, kako i priliči mojima godinama, tad sam imao 20, a ovo proljeće je sa više ožiljaka, više godina, i nekako je malo i tužno."

Tuga je u ovoj pjesmi, otkriva Luka, zapravo sinonim za ljubav. No u pozadini najljepših i najvećih umjetničkih ostvarenja gotovo je uvijek tuga: "To ne znači da sam nužno tužan čovjek. Ja sam veseo i pun života. Tuga mi je inspiracija. Kroz tugu se mogu bolje izraziti.
Toliko bolje da je svoj novi singl odlučio odjenuti, ne u jedno, već u čak dva potpuno stilski različita glazbena ruha. Jedno s tamburašima, drugo s puhačima.

Luka Nižetić (Foto: PR)

"Pjesma u ta dva ruha zvuči potpuno različito. Ovo sa tamburama je jedna mirna, spokojna, prozračna, a druga je sa puhačima, zvuči kao neka limena glazba. Puno je agresivnija", kaže Luka.
Sami odlučite koja vam se Lukina verzija više sviđa. No imajte na umu da, u svakom trenutku, s Lukinih glazbenih polica možete izvući: divlje ili, pak, mirnije pakiranje...
Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se