Od Fahrete do Brene

Da je znala da će biti tako popularna, Brena bi odabrala drugi nadimak

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Poznatu pjevačicu Lepu Brenu prati taj nadimak već 40 godina, ali ona kad bi mogla, odabrala bi drugačiji.

Jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji, Lepa Brena već desetljećima vlada glazbenom scenom pod tim imenom. No, njezino pravo ime je Fahreta Jahić, a isti nadimak je prati od 1975., odnosno njezinih srednjoškolskih dana.

Pogledaj i ovo Lepa Brena - 4 nadmašila samu sebe Najskuplji spektakl viđen na Balkanu: Pogledajte što je Lepa Brena napravila u Sarajevu i tko joj se pridružio u ovoj senzaciji!

Podsjetimo, danas se slavna pjevačica bori s opakom bolešću, ali to je ne sprečava da se prisjeti na društvenim mrežama svog lijepog djetinjstva.

'U tom periodu počela sam aktivno trenirati košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak, Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Dok sam gađala koš, on mi je doviknuo,'Hajde sad, Breno!'. U Bosni to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam voljela isticati se, boriti se za svoje mjesto pod suncem. Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentirana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li kakav nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala – Brena. Tijekom gimnazijskih dana počela sam pjevati po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren', komentirala je Lepa Brena svoj poznati nadimak.

Srpski voditelj Milovan Ilić Minimaks 1981. dodao je pridjev 'lepa', te je od tada Fahreta Jahić poznata kao Lepa Brena, odnosno u doslovnom prijevodu 'lijepa lijepa djevojka', a sama Brena kaže da je na početku karijere znala da će joj dostići ovakvu popularnost, 'sudjelovala bih u osmišljavanju svog nadimka', prenosi srpski 24sata.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene