NAKON TROJE DJECE

IZUZETNO GIPKA LANA Otkrila tajnu svoje zavidne linije ''Ja sam to primjenila i zaista je išlo sve glatko''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Lana Klingor MIhić se nakon tri poroda uspjela vratiti u formu.

Lana Klingor Mihić, majka je triju curica i na ozbiljnom putu ka six packu. "Najveći izazov meni osobno je vratiti trbuh u onu formu koji je bio prije svih trudnoća''. I tako vježba tri puta tjedno, po 60 minuta, kontinuirano, bez pauze. "Rekla bih da nemam vremena, ali da ga moram stvoriti."

Pogledaj i ovo Lana Klingor Mihić u emisiji Zdravlje na kvadrat - 7 Životni zaokret Evo zašto Lana Klingor Mihić žali što prije nije otišla iz Zagreba, a evo i čime se bavi u kasne večernje sate: "To više nitko ne radi!"

Lana se ne predaje, naporno trenira. Puno se teže, kaže, nakon trećeg poroda, vratiti u početnu formu. „Ne mogu reći da je lagano, ali da je lagano, onda to ne bi sigurno bilo to. Nakon jedno 2-3 treninga sam osjetila laganu upalu svih mišića i onih za koje nisam znala uopće da ih imam ili da postoje.“ Program zahtjevnih, ali dinamičnih vježbi, za nju je osmislio Neven. On napominje, ali i liječnici preporučuju, da je nakon poroda, važno pričekati 6 do 8 tjedana, pa onda krenuti na ozbiljne treninge. Sačekati toliko da prođe tzv. "babinje". Nakon toga, preporuča se šetnja, lagano treniranje, ili bazične vježbe.

„Znači od čučnja, od skleka, od trbušnjaka koji ako se u četiri serije ponovi određeni broj ponavljanja plus ako imate kontinuitet da to radite svako jutro ili dvaput ili triput tjedno, sasvim sigurno ćete imati rezultate“ , otkrio je fitness trener Neven Ivić. Na udaru su, pri treningu, oni dijelovi tijela na koje su žene, standardno, najosjetljivije - zbog skupljanja masnih naslaga pa i celulita. „Recimo guza, noge trbuh, to su onako neke udarne mišićne skupine s kojima se s ženama nakon poroda posebno radi.“, rekao je Neven. "Moj život izgleda jako hektično. Mislim kad bi nam netko postavio kameru u stan da bi dobio vrhunski show, smijeh'', rekla je Lana Klingor Mihić.

No i pokraj toga sve stiže i sve se može. Bitna je samo dobra volja. Dodaje, kako bi voljela da mlade majke uče iz njezinog iskustva i otkriva svoju malu tajnu. „Čim rodite stavite na trbuh steznik. On će vam uvelike pomoći da se mišići prije i pravovaljano vrate na mjesto na kojemu moraju biti. Ja sam to primijenila nakon prve trudnoće i zaista je sve išlo vrlo glatko.“

Prvi veliki izazov - redovito vježbanje. Drugi veliki izazov - hrana! "Moja baka bi rekla od čeg sit od toga debel'', otkrila je Lana. Teško je odoljeti mirisima kuhinje, a Lana kao izvrsna kuharica voli pripremati svakojaku hranu. „Ja jako volim jesti, najviše na svijetu volim jesti i to onako sireve i pečeni krumpir i te neke stvari koje sad moram malo zaboraviti. Ali ja ne robujem tom nekom sad vježbanju pa sad cijeli život neću jesti pečeni krumpir. Hoću, ali kad se malo dovedem u red.“, priznala je Lana.

Manje pečenog i prženog, a više voća, povrća i kuhane hrane uz redovitu tjelovježbu, stil je života koji će Lana pokušati prenijeti i na svoje curice. „Ove dvije najmanje koje imaju 2 i 3 godine su još premale da bih im tako nešto nametala, ali Kiara koja ima 9 godina već 3 godine aktivno trenira karate i ide na natjecanja, jede lijepo“. Zdrav način života za Lanu nije nešto što se primjenjuje mjesec dana u godini. "To mora biti u stvari, jednostavno, način života", dodala je.

Živjeti 365 dana zdravo. To je životna filozofija koju nije uvijek lako živjeti, ali kada tijelu daješ dobro, ono ti dobrim vraća.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene