450367
450367
450367
450367
450367

EGZIBIOCIONIST I VOAJER 'Šuputica je pokraj mene časna sestra'

  • , 16.09.2016., 08:50
  • Autor:
  • komentara

Davor Garić ovog je puta progovorio o voajerima i egzibicionostima. Jeste li jedno od toga? Ili možda oboje?

 
 
 
 
Davor Garić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Garić (Foto: Dnevnik.hr)

Priznajte, gdje se nalazite? Jeste li egzibicionist ili voajer? Skidate li se ili gledate?

Šuputica je pokraj mene časna sestra

Objavim tako nekidan svoju polugolu fotografiju na Instagramu i stiže komentar moje drage prijateljice Maje Šuput. 'Ja ću te odfollowat, majke mi! Dosta mi je te golotinje! Samo mene prozivaju da sam gola, a za tebe sam časna sestra!' Onda ja, fin i pristojan, kakav jesam, malo scrollam po svojem profilu i, vidi vraga, na svakoj sam drugoj fotografiji bez majice, a najčešće sam samo u gaćama. Na nekim fotografijama, doduše, i bez gaća. Zapitah se: 'Jesam li ja to egzibicionist, a da toga nisam ni svjestan?!' Ako pitate dežurne moraliste, ne da sam egzibicionist, ja sam dekadentni, razvratni egomanijak koji u životu ništa drugo nema za pokazati osim svoje golotinje. A ja im kažem da istina i nije daleko od toga. Samo ta priča iz moje perspektive ima predznak plus, a iz njihove debeli minus.

Davor Garić (FOTO: Privatni album)

Skidam se, dakle, postojim

Odavno sam zavolio svoje tijelo i to je najvrjedniji instrument koji ću ikad posjedovati, zato ga i toliko volim. Trebao/la bi i ti, ako još nisi. A kako zavoljeti svoje tijelo, ako ti se gadi? Učini nešto, pokreni se i zavoljet ćeš ga. Oni okorjeli dežurni moralisti sad već govore: 'Dobro, voliš svoje tijelo, ali to ne znači da se neprestano moraš fotografirati i javno pokazivati!' 'Pa moram, mogu i hoću!' Ne zato što sam hibrid egzibicionista i egomanijaka nego zato što su ti dežurni prigovaratelji u debeloj manjini, a broj onih koji su motivaciju i želju za radom u sebi pronašli upravo na mojim fotografijama nemjerljivo je veći.

Davor Garić (Foto: Saša Božunović)

Voajeri i egzibicionisti napadaju

Društvene su mreže voajerima i egibicionistima pružile neviđene razmjere uživanja u svojim malim skrivenim strastima. Ali, sve je to danas postalo nekako normalno. Uostalom, koga više briga pali li se netko na razgolićivanje ili gledanje golotinje. Problem nastaje u činjenici da su najčešće razgolićeni napucani muškarci i isklesane žene pa im se automatski pripisuje da su 'umišljeni egomanijak' i 'droca koja samo zna stavit' duckface i izbacit' sise i dupe'. One s viškom ili manjkom kilograma, kojima ne pada napamet objaviti polugolu fotografiju, časte s 'Vidi je, baš je uzorna djevojka, prava dama.', a njemu kažu: 'Tako je, pokaži ti njima da je mozak važniji od svih mišića zajedno.' Istina je daleko i od jednog i drugog. Kad nama Balkancima postane jasno da vanjština nema nikakve veze s inteligencijom i stupnjem evolucije moralnih i društvenih osobina, ljudski rod već će odavno živjeti na Marsu ili nekom drugom planetu pa ćemo imati, nadam se, važnijih problema u životu od toga tko je pokazao dupe, a tko sisu.

Ostale kolumne Davora Garića pročitajte OVDJE.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se