'Umro je maestro'

Tamo, tamo da putujem... kolege se opraštaju od Arsena

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska je izgubila velikog glazbenika, a svi oni koji su imali priliku surađivati s njim osjećaju ponos i čast u ovim teškim trenucima.

Vijest o Arsenovoj smrti potresla je cijelu regiju, od publike do estradnih umjetnika. Svatko se na svoj način oprašta od Arsena.

Pogledaj i ovo Koncert u sjećanje na Massima Savića pjesme sa zadnjeg koncerta Emotivno sjećanje na Massima: Udovica glazbenika okupila mali krug velikih ljudi koji su pjevali njemu u čast!

'Što da kažem jako sam zatečana tom viješću. Stvarno mi je teško, jer sam Arsena i voljela i poštivala. Mislim da je Arsen bio katedrala naše glazbe. izgubili smo velikog umjetnika, velikog stvaratelja, čovjeka, prijatelja, ne znam što bi drugo rekla. Mislim da je umro jedan velikan i da će na njegovom mjestu ostati velika praznina', rekla je za Večernje vijesti Nove TV Jasna Zlokić

 

Zbogom, dragi Arsene. Hvala Ti na svemu.

Posted by Radojka Šverko on Monday, 17 August 2015

'On je čovjek koji je iza sebe ostavio toliko dobroga, da mislim da će tako ostati zauvijek. Teško je uopće kometirati to', rekao je Oliver Dragojević

'Grijala nas je najviše jedna ljubav, jedno prijateljstvo, nezaboravno sjećanje. Željela bih da svi mi, ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire sačuvamo divnu uspomenu na jednog velikana i da sačuvamo isto tako i poštovanje prema njegovoj obitelji kojoj je sada potreban mir', kaže Tereza Kesovija.

'Strašno je, užasno, za nevjerovati i ne znam što da govorim. Kada ti umre netko u obitelji ili od prijatelja onda su teške riječi da govoriš i da objašnjavaš. Samo je neka beskrajna tuga i neka nepravda, ništavilo', kaže Rade Šerbedžija.

 

Otišao je najveci pjesnik, kompozitor, pjevac, beskrajno talentovani nas dragi Arsen... slava mu!

Posted by Neda Ukraden on Monday, 17 August 2015

ODLAZAK LEGENDE Preminuo Arsen Dedić

Sigurna sam da više nikada neću imati prilike surađivati sa takvim autorom 

Jedinstvenim spojem inteligencije, talenta, humora i originalne osobnosti; umjetnika glazbe i riječi, umjetnika koji je tako znao opjevati život i sve njegove nijanse, sve njegove ljepote i one manje lijepe trenutke.
Hvala Arsenu Dediću na genijalnoj ostavštini!
Ponosna sam i zahvalna na ovim njegovim stihovima koje sam jednom otpjevala...... napisala je Vanna.

 

Tuga pregolema!Umro je Maestro!

Posted by Massimo (Official) on Monday, 17 August 2015

Stihovi koje ćemo zauvijek pamtiti...

 

Adio legendo, putuj s pismom...

Posted by Jelena Rozga on Monday, 17 August 2015

Na svoj se način od Arsena oprostila i Nina Badrić

Jednom sam imala tu privilegiju pjevati Arsenovu pjesmu. Zvala se to 'Večer posvećena Arsenu u Opatiji'. Tada je njegova dijagnoza bila poprilično loša. No uspio je tada izboriti još jednu svoju bitku. Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio moju najdražu Gabi i tatu od genijalnog Matije.

Oproštaj publike s voljenim Arsenom - 'Spokojan odlazak, amigo'

Pjevala sam Arsenovu "Otkako te ne volim". Poprilično sam promijenila harme i muzičari su bili u neviđenoj brizi kako će Arsen reagirati na sve to. Preuzela sam odgovornost i otpjevala njegovu pjesmu onako kako sam ju ja čula. Arsen je tada digao ruke iznad glave nakon što sam otpjevala i rekao 'Ninaaaaaa pa to hoću čuti...ljudi...dajte malo više svoje osobnosti unesiteee u ove moje pjesme! Bravo Nina, snimi ovu pjesmu u tom svom aranžmanu.' Zadnji velikani glazbe ovih prostora polako odlaze. Sa stilom i dostojanstvom kao što su i živjeli.

Arsene...neka Vam je laka zemlja, Bog neka pomiluje Vašu dušu. Pamtiti ću Vas kao najvećeg šarmera među glazbenicima i kao najvećeg pjesnika. Neka Vam je laka zemlja čuvali Vas anđeli i na rukama nosili.. Nina

 

"Pusti neka odmore se srcaPusti neka uvjeravaju nas vječnoZašto drugu istinu sad tražiš..." Hvala Vam Arsene na hrabrosti, snovima i stihovima...ARSEN DEDIĆ (28.07.1938. - 17.08.2015.)

Posted by Minea - Official Fan Club on Monday, 17 August 2015
 

UMRO JE ARSEN DEDIĆ...tako pišu..ne..besmrtni je umiru..Arsen je samo otišao,vratio se Onom koji nam ga je "posudio" da...

Posted by Petar Graso on Monday, 17 August 2015
 

Dragi moj Arsene,Hvala ti što si bio dio mojeg života i mojeg rada, te što si svoj raskošan talenat i svoju umjetnost...

Posted by Mladen Burnac on Monday, 17 August 2015

Jacques Houdek oprostio se od Arsena

'U slutnji, u čežnji, daljine, daljine...
u srcu, u dahu, planine, planine
.'
...
Legenda. Velikan poezije. Kantautorska institucija.
Bila mi je neopisiva čast surađivati s Vama!

Počivao u miru.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene