O mrtvima sve najgore

Slavni roker bio je zlostavljač žena. Bio je glup, oduran, najgori čovjek na svijetu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Za većinu je bio rock legenda, ali za one koji su ga poznavali bio je čudovište u ljudskom obliku.

Rock legenda Lou Reed bio je monstrum koji je zlostavljao žene, izazivao rasne nemire, a jednom je prilikom Boba Dylana opisao kao pretencioznu p***u. Tako barem tvrdi autor nove knjige 'Notes from the Velvet Underground' Howard Sounes koji je nakon Reedove smrti intervjuirao više od 140 osoba na bilo koji način povezanih s pokojnim glazbenikom.

Pogledaj i ovo showbuzz Will i Kate kakve ne poznajete Otkrivene tajne budućeg britanskog kralja

'Iako volim njegovu glazbu morao sam ići za pričom', rekao je Sounes za 'The Daily Beast'. Dodao je i kako su osmrtnice u novinama bile preljubazne i preblage jer je Reed u stvari bio užasno neugodan čovjek. Pravo čudovište. 'Uistinu vjerujem da mu epitet čudovišta najbolje odgovara', rekao je autor.

Posljednji dani preminule zvijezde otkriveni u emotivnom pismu!

Knjiga je prepuna optužbi na račun Reedovog sadističkog ponašanja prema ženama. Bettye Kronstad koja se za Reeda udala 1973. potvrdila je kako su glasine o njegovoj naravi točne i kako mu je služila kao vreća za udaranje. Opisala je i kako ju je znao zabiti u zid i udarati, tresti i maltretirati.

Paul Morrissey koji je surađivao s Reedom autoru knjige je rekao: 'Knjiga bi trebala nositi naslov 'Kuja puna mržnje' ili 'Najgora osoba koja je ikada živjela', nešto što bi dalao naslutiti kako se ne radi o biografiji sjajne osobe već o čovjeku koji je bio glup, oduran i najgori na svijetu'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene