Promijenila joj život

Životna bitka domaće zvijezde: Podvrgnula se dvostrukoj mastektomiji

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Teška bitka s karcinomom dojke iz temelja je promijenila život TV voditeljice.

Josipa Pavičić nastavila je borbu s bolesti koja joj je promijenila život iz temelja. Kako piše Story, 37-godišnja se voditeljica ovih dana na zagrebačkom Institutu za tumore podvrgnula supkutanoj mastektomiji tj. odstranjivanju dojki s poštedom bradavica i kože. Do toga je doveo genetički test koji je pokazao da slavna voditeljica ima mutirajuće gene, tj. visok rizik od ponovnog oboljenja od raka dojke.

Pogledaj i ovo showbuzz Dvostruka mastektomija Bitka domaće ljepotice: 'Nakon operacije ponovno ću mirno spavati'

Zahtjevnu operaciju obavio je vrhunski tim liječnika na čelu s dr. sc. Andrejem Rothom, a njezini prijatelji tvrde da operaciju nije obavila u Italiji gdje živi sa suprugom već u Zagrebu u Institutu za tumore jer ima veliko povjerenje u naše liječnike.

Životna bitka Josipe Pavičić počela je kada je prošlog ljeta tijekom samopregleda pronašla kvržicu. Odmah nakon dijagnoze obavila je prvu, potom i drugu operaciju. Teška dijagnoza ju je, kao i svaku drugu ženu, rastužila, no uskoro je shvatila da od suza i pitanja 'zašto baš ja' - pomoći nema.

'Meni su u lipnju dijagnosticirali karcinom dojke. Pronašla sam kvržicu. reagirala sam odmah i to je zapravo najvažnije', rekla je Josipa.

Bitka s karcinomom naučila ju je da treba misliti na sebe i prepoznati što je važno u životu. U svemu joj je pomogao i autogeni trening.

'Kad sam i sama prošla taj dio i kad sam se suočila s tim onda u mojoj glavi onda taj karcinom nije više ništa tako strašno tako da ga na neki način gledam kao i neki poklon. Kada meni moje tijelo kaže: 'Ej Josipa, neke stvari treba promijeniti', objašnjava.

Karcinom se ne događa drugima, upozorava, i nitko nije imun na njega.

'Danas imam svijest o prolaznosti života te vidim koliko puno toga hoću, a koliko malo vremena imam. Ja sam danas sretna i kad nisam dobro. Ustvari, naučila sam kako imam samo sebe, i to je najveća istina. Volim biti u svojoj tišini gdje caruje mir, dubok i prostran i toliko mi je malo toga važno od materijalnih stvari fizičkog svijeta o kojima sam gotovo 37 godina razmišljala', rekla je Josipa.

'Iskustvo s karcinomom u meni je pokrenulo lavinu suosjećanja, empatije, želju za pomaganjem drugima te golemu zahvalnost za svaki novi dan. Zahvalna sam na tom iskustvu jer sam otkrila svoju hrabrost i snagu, spoznala koliko sam voljena te koliko nježno i spontano i sama umijem voljeti', dodala je majka dvojice sinova, 14-godišnjeg Vite kojeg je dobila s novinarom Markom Cigojem i 4-godišnjg Rocca kojeg ima s Nicom Berardinijem.

Sreća u nesreći je što se u posljednje vrijeme sve više otkrivaju mali tumori. A upravo zato bilo bi zaista dobro nabaviti skupocjeni uređaj za jednokratno zračenje, koji još ne postoji u Hrvatskoj. Pomoću njega zračenje se primjenjuje tijekom operacije.

Ako je u obitelji više članova imalo rak dojke, preporučuje se napraviti genetsko testiranje. U slučaju da se utvrdi mutacija, možete, poput Angeline Jolie, odstraniti dojke.
Josipa se danas smatra zdravom ženom.

Dakle, pregledajte se i ne čekajte ako sumnjate da nešto nije u redu. Svaki trenutak je važan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene