450103
450103
450103
450103
450103

Legendarni 'Mima Šiš': 'Bio sam posramljen, bio sam netko, a u novoj državi nitko'

  • , 14.09.2016., 08:15
  • Autor:
  • komentara

Legendarni bosanski glumac dirnuo je mnoge svojo gestom.

 
 
 
 
Jasmin Geljo (Foto: Screenshot/Youtube)
Jasmin Geljo (Foto: Screenshot/Youtube)

Njegova životna priča jedna je od onih prema kojima bi se mogla napisati knjiga ili snimiti film. Bosanski glumac Jasmin Geljo, koji se proslavio ulogom Mime Šiš u legendarnoj predstavi 'Audicija', krajem devedesetih pobjegao je kao izbjeglica iz ratom zahvaćene Bosne u Kanadu, točnije Toronto.

Iako je u bivšoj Jugoslaviji imao kultni status, popularnost je brzo splasnula nakon preseljenja preko bare. Ili je to barem on tako mislio. S obzirom na to da nije znao jezik, radio je raznorazne poslove kako bi preživio, ne sluteći da će ga sasvim obični poslovi ponovo vratiti njegovoj najvećoj ljubavi - glumi.

'Dok sam radio kao prodavač parfema tijekom obilaska kuća neki ljudi su me prepoznali. Tada nisam htio pričati svojim jezikom jer sam bio posramljen što me vide u takvoj poziciji', kazao je Geljo za Great Big Story  i priznao da se i sam teško nosio s činjenicom da je bio netko, a u novoj državi postao nitko.

Inspirian time Geljo je odlučio vratiti svoju životnu priču na scenu i pružiti kroz svoje projekte jednu novu priliku izbjeglicama.

Naime, bosanski će glumac pomagati upravo ljudima koji imaju sličnu priču, a imaju znanje ili talent za glumu.

'Nakon što sam nominiran za kanadskog Oscara sjetio sam se perioda u kojem sam bio nitko. Danas, 20 godina kasnije, nominiran sam za takvu nagradu. To je zaista divan osjećaj', zaključio je glumac koji uživa u svojoj profesiji, ali i u vraćanju osmjeha na lice nepoznatim ljudima.

Jasmin Geljo (FOTO: Zvonimir Coric/PIXSELL)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se