POGLEDAJTE VIDEO

Jasmila Žbanić predstavila 'Za one koji ne mogu da govore' u Zagrebu!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Premijerom filma 'Za one koji ne mogu da govore', Jasmile Žbanić sinoć je počeo sedmi Vox Femina Festival. Nagrađivana redateljica ponovno je privukla velik interes javnosti. Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Kada se premijerno prikazuje film Jasmile Žbanić, velika gužva gotovo je zajamčena.

Pogledaj i ovo showbuzz veliko priznanje Oglasila se redateljica filma o Srebrenici koji je ušao u utrku za Oscare: "Ovaj film je za sve nas puno više od filma, želimo da se nikad ne zaboravi''

'Puno je filmova koji se bave ženama na onaj način gdje su ženska pitanja pravilno postavljena, gdje se žene mogu identificirati sa ženama. Ovo je film o našoj svakodnevnici i činilo mi se da je najbolje da bude u okviru Vox Femina Festivala', rekla je Jasmila Žbanić za Novu TV.

>> Strane glumice koje snimaju film 'Otok ljubavi' Jasmile Žanić u Poreču - napadnute u klubu!

Priča je nastala po istinitom događaju australske glumice Kym Verco. Ona je na preporuku prijatelja došla u Višegrad gdje je odsjela u hotelu Vilina vlas. Tamo je doživjela niz neugodnosti.

Nakon povratka u Australiju Kym Verco na internetu je pronašla informacije o tome da je u tom hotelu za vrijeme rata u BiH silovano više od 200 žena.

'Ja sam 2012 željela napraviti film koji govori o tome da je prošlo već 20 godina od početka rata da vidim nekako gdje je moja zemlja danas. Onda sam pogledala predstavu Kym Vrko, australijanke koja je pravila putovanje kroz Bosnu i shvatila sam da je to to', otkriva redateljica.

Vox Feminae festival cijelo svoje sedmo izdanje posvetit će mučenicama. U programu je ove godine 18 filmova. A bit će prikazana i četiri filma hrvatskih autorica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene