sve otkrila

Zaradila milijarde, a sada su tajne vani: 'Bilo mi je muka od svega!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nova bibliografija Philipa Erringtona 'J.K. Rowling: A Bibliography 1997-2013' otkriva nove tajne i sočne detalje koji se kriju iza kulisa serijala o Harryju Potteru.

Iako se njena zarada procjenjuje na milijardu dolara te se smatra kako je bogatija od same kraljice Elizabete II., Rowling se tijekom pisanja suočavala sa zanimljivim spisateljskim dilemama.

Pogledaj i ovo Predrag Bjelac u filmu ''Harry Potter'' - 7 Prošlo je 20 godina Sjećate li se njega? Srpski glumac najveću ulogu ostvario je u ''Harryju Potteru'', a od tada se potpuno promijenio!

'Njih dvoje su trebali završiti zajedno!'

Navodno je J.K. Rowling za vrijeme pisanja trećeg nastavka iz serijala o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku Harryju Potteru svojem uredniku uputila pismo: 'Konačno! Pročitala sam ovu knjigu toliko puta da mi je već muka od nje! Niti jednu prijašnju knjigu nisam toliko iščitavala, ali ovaj put sam morala... Ako misliš da treba još raditi na njoj, nema problema, iako mislim da je ovaj nacrt značajno poboljšanje u odnosu na prvi; dementori su puno prisutniji u priči nego u prvoj verziji', prenosi Guardian.

Otkrivene su još neke poslastice o serijalu. Nastavak 'Harry Potter i Plameni pehar' imao je i rezervne naslovne verzije – 'Harry Potter i Smrtonoše' , 'Harry Potter i Vatreni pehar'i 'Harry Potter i Tri prvaka'.
J.K. Rowling rukopis je za 'Red feniksa' predala uredniku u jednom londonskom pubu, a isti je urednik 'Odaju tajni' okarakterizirao kao predugačku, na što je J.K. rekla kako je već sada napravila više nego što je tražio od nje te kako je zadovoljna s knjigom. Rekla je kako može prepraviti određene dijelove ako je potrebno, ali 'samo na brzinu'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene