Celebrity MasterChef

'PRVO NAUČIŠ TEHNIKU, a onda rasturiš inspiracijom'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Naš poznati koreograf Igor Barberić istražio je svoje kulinarske vještine tijekom boravka u Celebrity MasterChef kuhinji.

Što je naučio za vrijeme boravka u najpoznatijoj svjetskoj kuhinji?

Pogledaj i ovo showbuzz Kratko, ali slatko Ervin: 'Ja sam sa svojim nastupom zadovoljan'

'Za vrijeme mog boravka u MasterChefu moje se kuhanje promijenilo samo od sebe. Već vidim da drugačije gledam na namirnice, da sam brži u kuhinji, da sam vještiji. Volim cijelo to iskustvo, ali jedva čekam doći kući i veganizirati recepte koje tu pripremamo s mesom', rekao je Igor.

Što misli o sebi kao kuharu?

'Mislim da kuham dobro, ali mi smo celebrity varijanta MasterChefa i mi se ne natječemo zato što znamo kuhati, pa koliko god da smo dobri uvijek tu ima mjesta za učenje. Ne smatram se nekim maherom u kuhinji, ali MasterChef mi je pokazao koliko mogu još naučiti'.

Kako Igor vidi kulinarstvo?

'Andrej je rekao da kulinarstvo nije umjetnost nego zanat, a ja se ne bih složio. Ja mislim da je i zanat i umjetnost. Prvo tehniku naučiš i onda ideš rasturit inspiracijom. Mislim da je to definitivno jako kreativan posao'.

Koliko mu je važna estetika tanjura?

'Bilo bi lijepo svaki dan jesti lijepo dizajniranu hranu, ali nemaš uvijek vremena za to. Pogotovo ako kuhaš za više ljudi, nećeš ići ukrašavati svaki tanjur. Ali definitivno volim lijepo ukrašene tanjure'.

Kakva jela preferira?

'Kad kuham za sebe, brza jela su generalno bolja opcija. Ali kad imam vremena volim kuhati i jela kojima treba malo dulja priprema. Ipak, jela kojima treba dulja priprema postanu jednostavna kad ih puno puta pripremiš, tako je meni s miješanjem tijesta recimo'.

Najegzotičnija kuhinja koju je probao?

'Najegzotičnije što sam probao je možda japanska kuhinja koju sam ja otkrio kad sam putovao sredinom devedesetih. Meni je to tada bilo nešto novo, a sada japanske kuhinje ima svugdje', otkrio je Igor.

Celebrity MasterChef gledajte na Novoj TV nedjeljom od 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene