Fobije i strahovi

Mislite da su vaši strahovi čudni? Evo kakvih se stvari boje slavni!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Strah od klaunova, leptira, tuširanja u kadi, jaja pa čak i ogledala!

Bez obzira na zvjezdani status, novac i moć, poznati i slavni baš kao i obični smrtnici bore se sa strahovima i fobijama što im otežava svakodnevno funkcioniranje. Dok neki mudro šute, drugi otvoreno progovaraju o svojim problemima pomažući na taj način i svojim obožavateljima koji se možda bore sa istim strahovima.

Pogledaj i ovo Gisele Bundchen Tom Brady (Foto: Profimedia) Zaljubljeni od 2006. Neumorni osvajač dugonogih modela Leo DiCaprio slomio joj je srce 2005. godine, no ovaj ljepotan ga je zaliječio

Strah od starenja: Jedna od najljepših glumica boji se da nije više seksi

Koulrofobija

Kourlofobija strah je od klaunova. Neka istraživanja procjenjuju da se čak 12% odraslih amerikanaca užasava klaunova, jedan od njih je i Johnny Depp. Slavni glumac i producent otkrio je kako ima paničan strah od klaunova i objasnio zašto je to tako: 'Ima nešto u tim obojenim klaunovskim licima i lažnim osmjesima čega se užasavam. Izgledaju mi vrlo mračno i pakosno. Kad sretnem nekog klauna, cijeli dan mi nije dobro'.

Johnny je samo jedan u nizu slavnih koji živi sa svojim fobijama. Iako nerado o njima govori, za Madonnu je poznato da se plaši loših kritika i starenja što i nije pretjerano čudno, no fobija od koje čak i velika Madonna pati zove se 'brontofobija' i ne, ne radi se o strahu od brontosaurusa već od gromova!

Opsesivno-kompulzivni poremećaj

Neki od simptoma su ponavljajuće pranje ruku, nametljive i neželjene seksualne i agresivne misli i avrezija prema neparnim brojevima. Upravo s ovim posljednjim simptomom, averzijom prema neparnim brojevima, bori se slavni David Beckham. Njegov OKP očituje se u potrebi da sve knjige na polici budu složene po redu i u istoj ravnini, to mu posebno smeta kada se nalazi u nekoj hotelskoj sobi. 'Sve mora biti u ravnini ili u paru. Na primjer, ako slažem limenke piva ili soka u hladnjak i ako broj nije paran, jednu moram ukloniti i ostaviti na drugom mjestu'. Objasnio je David.

Ablutofobija, heliofobija, pedofobija, akrofobija, agorafobija, klaustrofobija... samo su neke od fobija koje zagorčavaju život slavnom redatelju, scenaristi i glumcu Woody Allenu. Otkrio je kako se cijeli život bori protiv raznih oblika depresije i tjeskobe i upravo zato i njegovi su filmovi takvi a sve kako bi odvratio pozornost od svojih duševnih problema. Ono čega se Woody smrtno plaši je tuširanje u kadi u kojoj se odvod nalazi u sredini. Osim toga plaši se i sunčeve svjetlosti, raka, djece, malih prostorija i visine. Njemu usitinu nije lako!

Plejadi poznatih fobičara pridružila se i Nicole Kidman koja se pati od lepidopterofobije ili jednostavnije, straha od leptira! Keanu Reeves pati od nyktofobije, straha da ostane sam u mraku, Pamela Anderson, ma koliko god to zvučalo ironično, pati od spektrofobije, straha od ogledala. Čak ni velikani poput Alfreda Hitchcocka nisu bili pošteđeni strahova, alektrofobija je strašno mučila ovog slavnog redatalja, zamislite, plašio se jaja!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene