Progovorila o svemu

NAJVEĆA TURSKA ZVIJEZDA Nervozna žena koja pati od anksioznosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Donosimo vam sasvim osobnu priču vaše omiljene glumice

Igrala je osnovnoškolsku učiteljicu u seriji Kurtlar Vadisi, plesačicu iz tridesetih godina prošlog stoljeća u seriji Karadağlar, a u seriji Dila aginicu... Sve njezine uloge bile su uloge starijih i zrelijih žena pa Hatidže Šendil koja ima dvadeset devet godina nije imala priliku igrati mladu ženu. U seriji Sudbina dijeli glavnu ulogu s glumcem Ozdžanom Denizom i igra Elif koja zatrudni iako nikada nije imala spolne odnose. Za ovu ulogu glumica je skinula deset kilograma i prvi put igra mladu djevojku. Tvrdimo bez imalo sumnje da će se ove sezone o njezinoj nježnoj ljepoti i glumi naveliko govoriti.

Pogledaj i ovo PR borba za nasljedstvo Toni Collette i Anna Faris bore se za bogatstvo u komediji "Nasljedstvo"

Vaša se obitelj doselila u Tursku?
Da. Moji vuku podrijetlo iz Soluna i s Peloponeza, ali ja sam rođena Istanbulka. Odrasla sam na relaciji Antalija-Istanbul zbog obiteljskih razloga i naravi očeva posla, ali danas živim u Istanbulu s majkom, ocem i troje braće i sestara.

Kakvo ste imali djetinjstvo?
-Kad god ga se sjetim, zahvalna sam na njemu. Imala sam ispunjeno djetinjstvo. Bili smo velika i brojna obitelj koja je bila privržena obiteljskim običajima i tradiciji.

A školsko doba?
-Provela sam ga u Antaliji. Završila sam studij organizacije na Sveučilištu Akdeniz.

A što je s glumom?
-Nikada nisam pomišljala da ću se baviti s glumom. Ja sam jako nervozna osoba. Patim od anksioznosti. Svega se bojim. Briga mi je drugo ime! Ne mogu vam ni opisati koliko sam se puta sinoć budila s ubrzanim otkucajima srca samo zato što će se danas prikazati prvi isječak iz serije. Katkad osjećam da samu sebe gušim, a k tomu patim i od astme. Uzbuđenje mi nimalo ne godi. Zbog toga sam se pitala jesam li za ovaj posao. Željela sam miran i naivan život. Gluma je odvažan posao, a ni odvažnost nije moja jača strana.

Kako nije?
-Zaista nisam odvažan tip. Lako se slomim, odmah zapadam u malodušnost. Ne znam se osnažiti, naprotiv, često se omalovažavam. Neodlučna sam, komplicirana sam. Ne volim adrenalin i bijeg u krajnost.

Nabrojili ste sve osobine koje jedan glumac ne bi smio imati... Pa kako je moguće da ste postali glumica?
-Imala sam puno prijatelja glumaca, točnije, kazališnih glumaca. Super sam se zabavljala s njima. Živjeli su u neobičnim svjetovima i jako sam sretna što sam mogla biti dio njih. Možda je njihov neobuzdani duh normalizirao nemir koji sam imala u sebi. Osjećala sam da nisam sama na ovom svijetu. Otišla sam s jednim prijateljem glumcem na audiciju. Kada me redatelj Veli Čelik ugledao, uskliknuo je: To je ta djevojka! I tako sam se našla na setu. Naravno, zagrijala sam se za glumu. Hvala Bogu da ta serija nije dugo potrajala.

Zašto to kažete?
-Zato što nisam bila spremna. Pristizale su mi ponude čim je serija završila, ali nisam ih prihvatila jer sam htjela raditi na sebi. Obrazovanje je bilo prijeko potrebno, nisam ništa htjela prepustiti slučaju.

Možete li nam opisati svoj pogled na glumu?
-Trenutačno radim na važnoj metodi, a povratne informacije koje dobivam ukazuju mi na to da je korisna. Svi koji su gledali prvi isječak serije Sudbina pitali su me što mi se to dogodilo, jesam li promijenila frizuru ili sam imala neke korekcije na licu. Istina, smršavjela sam deset kilograma, ali ono što su oni zamijetili nije fizička promjena, nego je nešto što se tiče promjene u mojoj glumi.

Volite životinje i dosta vremena posvećujete napuštenim životinjama.
Životinje su mi slaba točka. Netko će zacijelo pitati zašto se bavim životinjama pokraj toliko napuštene djece, nesretnih ljudi i žrtvi rata. Zapravo, zabrinjava me sve navedeno, ali ne želim zanemariti životinje samo zašto što postoje druge žrtve. I one trebaju nekoga da se brine o njima.

Kako biste opisali svoju ljubav?

-Bio je neobično simpatičan i drag. Već na prvom susretu impresionirala me njegova pojava. Kada zapodjenete razgovor s njim, ne možete se ni na što drugo usredotočiti. Govori četiri jezika kao da mu je materinji. Pohađao je francusku školu, ali osoba je koja se jako povodi za bazičnim emocijama. Unatoč svom zapadnjačkom stavu, on je pravi tradicionalni Turčin. Jako je zabavan i smiješan. Izrazito je inteligentan. Pravi je idealist.

Koje vas aktivnosti najviše zabavljaju?

-Jako se zabavljamo kada nekamo otputujemo. To uvijek prođe s hrpom smijeha i dogodovština. Uvijek netko od nas nešto zaboravi ili izgubi.

Izvor intervjua: http://www.hurriyet.com.tr/bize-hic-sevismeden-hamile-kalmis-bir-kadini-oynayabilir-misin-hatice-27360326

Propuštene epizode serije ''Sudbina'' pogledajte na OYO.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene