SVAKA ČAST

Veliko priznanje koje sigurno nije očekivala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nagradu je, među ostalima, prethodnih godina dobio i nekadašnji glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Renomirano svjetsko sveučilište Harvard u utorak će američkoj pjevačici, glumici, dizajnerici i filantropkinji Rihanni uručiti nagradu Peter J. Gomes za njezino iznimno humanitarno i filantropsko djelovanje.  Po izboru prestižnoga sveučilišta iz američkog Cambridgea pjevačica će 28. veljače biti proglašena Humanitarkom godine.

Pogledaj i ovo Rihanna - 16 Kako se vama sviđa? Rihanna je obožavatelje iznenadila novim imidžem, mnogi se slažu da je ovime nesvjesno pokrenula novi trend!

"Zahvaljujući svojem karitativnom radu Rihanna je prikupila novce za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici Queen Elizabeth u Bridgetownu na Barbadosu. Svrha izgradnje centra je rana dijagnostika i liječenje raka dojke", rekao je ravnatelj Zaklade Harvardskog sveučilišta S. Allen Counter. Uspješna pjevačica angažirana je i na pružanju potpore djevojčicama u zemljama u razvoju kada je posrijedi njihov pristup obrazovanju, a prošle je godine pokrenula program pod nazivom Clara Lionel Foundation's Global Scholarship čiji je cilj plaćanje sveučilišnih troškova studentima s Kariba, Haitija i Barbadosa koji obrazovanje nastavljaju na sveučilištima u Sjedinjenim Državama.

"Zbog filantropskih i sličnih inicijativa Zaklada Harvard odlučila je Rihannu imenovati Humanitarkom godine", objasnio je Counter. Nagradu su, među ostalima prethodnih godina dobili nekadašnji glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, mlada Pakistanka i dobitnica Nobela za mir Malala Yousafzai i pjevač Lionel Richie. Pravim imenom Robyn Rihanna Fenty, pjevačica je dosad prodala više od 200 milijuna nosača zvuka te osvojila osam nagrada Grammy.

Kao velika obožavateljica mode pokrenula je i vlastitu liniju odjeće u suradnji sa sportskom markom Pumom. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene