Odšteta za album

Haker koji je objavio Beyoncein album na Torrentu treba platiti 233 tisuće dolara!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kompanija Sony tuži 47-godišnjeg Šveđanina zato što je na internet stavio ranu verziju četvrtog studijskog albuma Beyonce, nazvanog 4 i objavljenog 24 lipnja 2011. godine.

Kako tvrdi Torrentfreak, neimenovani je klijent iz švedskog grada Gothenburga ovaj album na torrent servise stavio još 8. lipnja. Vjeruje se da je osumnjičenik zaposlen u glazbenoj industriji.

Sony je zbog toga pokrenuo parnicu pred sudom u Gothernburgu. Diskografska kuća za koju snima Beyonce u svojoj tužbi tvrdi da je curenje materijala imalo negativan učinak na marketinšku kampanju i smanjilo zaradu od prodaje albuma, kao i da su objavom radnih verzija pjesama narušeni odnosi kompanije i pjevačice koja se našla duboko povrijeđena ovim incidentom. Zbog svega Sony od zasad neimenovanog pirata traži 233 tisuće dolara odštete.

>> Zato joj sve polazi za rukom – Beyonce i njezine dvojnice!

Ovo nije prvi slučaj u kojem Sony sudski goni korisnike interneta zbog povrede izdavačkih prava. Početkom godine dva su hakera, optužena za krađu glazbe, osuđena na šest mjeseci uvjetno, uz obaveznih 100 sati humanitarnog rada.

Beyonce se pak nada da ovaj put u javnost neće procuriti i neispeglani materijali s njenog novog albuma kojeg upravo promovira velikom svjetskom turnejom u sklopu koje će 17. travnja drugi put nastupiti u zagrebačkoj Areni.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene