20 godina karijere

Srećom po brojne obožavatelje, izabrao je glazbu umjesto ginekologije

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

13. prosinca velikim koncertom u Lisinskom Giuliano će proslaviti 20 godina uspješne karijere.

Giuliano Đanić zvan Đuka, slovi za jednog od najvećih zavodnika domaće estrade, ali i za vrhunskog pjevača iznimnih glasovnih mogućnosti. Upoznali smo ga i kao vrhunskog imitatora i zabavljača tijekom prve sezeno najgledanijeg showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. Svoj je talent otkrio još davno, kad je bio mali i srećom za brojne obožavatelje, glazba je ostala njegov životni izbor.

Pogledaj i ovo Giuliano (Foto: PR) kreće uskoro Giuliano se pohvalio da je glazbu zamijenio novim poslom, a sudeći po komentarima svi su to jedva dočekali

20 godina karijere, i to kakve, nije mala stvar pa ne čudi da se Giuliano odlučio za hram glazbe Lisinski kao mjesto velikog koncerta. Za razgovor s Đukom i ne treba neki poseban povod jer je uvijek dobre volje i raspoložen za druženje, ali ovaj put povod je ipak bila njegova velika obljetnica.

Minea i Giuliano tvrde: 'Mi smo jedno drugom suđeni'

Jesi li svjestan da je prošlo već 20 godina?

'Zapravo nisam. Kada mi netko to spomene, čini mi se kao da govori o nekoj drugoj osobi, a ne o meni. Vrijeme leti kao ludo. Bilo je tu mnogo lijepih trenutaka kojih se rado sjećam i nikako mi ne izgleda da je prošlo već 20 godina. Kad bolje razmislim, čini mi se da je prošlo 30, a ne 20 godina (smijeh)'.

Ima li nešto što bi promijenio da sada kreneš iz početka?

'Ne bih ništa mijenjao! Sve što se dogodilo čini me osobom kakva sam danas. Imam posao koji volim, a da su neke stvari bile drugačije možda danas ne bih bio sretan kao što zapravo jesam. Bilo je jako puno dobrih i nešto lošijih stvari, ali one su dio mene i mog glazbenog odrastanja'.

Zanimalo nas je što bi Giuliano bio da nije postao glazbenik

'U pubertetu sam jaaaako htio biti ginekolog kad odrastem, ipak, to me je prošlo kada sam upoznao gitaru i glazbu. Kasnije nisam razmišljao o nečem drugom. NIšta mi nije teško i volim probati razne stvari u životu. Da se ne bavim glazbom, vjerujem da bih isto tako bio posvećen bilo kojem drugom poslu kojim bi se bavio'.

Giuliano probio led: 'Iza mene su to učinili svi!'

Iza sebe imaš duete koji su svi redom postali veliki hitovi. S kime bi snimio sljedeći i kojeg bi žanra bio?

'Žanr je meni osobno gotovo potpuno nebitan. Bitna je pjesma i emocija koju ima. Imam jako puno prijatelja među glazbenicima i s dosta njih bih jednog dana volio nešto snimiti. Kako je pjesma 'Jugo' bila ražena baš za Marijana Bana, tako bi i neka druga bila rađena baš za određenog izvođača'.

Kada su veliki koncerti u pitanju uvijek, izvođač uvijek pozove i goste. Koga si ti pozvao?

'Amela Ćurića i Žeru. ne mogu ti opisati koliko sam nestrpljiv da sa Žerom otpjevam 'Jugo'. To će biti jako zanimljivo i vjerujem da će svi u Lisinskom uživati. Koncert će biti dosta emotivan i na trenutke vrlo veseo. Jedva čekam da počme (smijeh)'.

I još za kraj, kakvi su ti planovi nakon Lisinskog?

'Nakon Lisinskog imam još nekoliko svirki do Nove godine. Novogodišnju noć sviram u Splitu. Nakon dočeka imam dva tjedna odmora koje ću provesti s obitelji u Zagrebu. Nakon toga čeka me Zagrebački festival s novom pjesmom 'Znaš li onaj čudan osjećaj'. Ekipa IN Magazina posjetila je Giuliana na snimanju spota, a kako je to izgledalo pogledajte u prilogu.

Proslavili godišnjicu braka: 'U Sarajevu smo se družili sa ćevapima, baklavama...'

Do nove pjesme ostaje nam da uživamo u dobrim starim hitovima koje će Đuka izvesti na velikom zagrebačkom koncertu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene