Nevjerojatnije od filma

Silovanje, mučenje i lobotomija od nje su napravili tek sjenu žene kakva je bila

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Njen život bio je daleko nevjerojatniji od svih filmova koje je snimila u svojoj kratkoj i turbulentnoj karijeri.

Frances Farmer rođena je 19. rujna 1913. bila je glumica i TV voditeljica, ali na žalost to nije ono po čemu je ostala zapamćena. Njen život u nekim bi se segmentima mogao svrstati u žarn horor filmova. Iako je željela karijeru u kazalištu, igrom slučaja postala je filmska glumica.

Pogledaj i ovo Ed Sheeran (Foto: Getty Images) Fanovi tužni Najpopularniji glazbenik svijeta uzima pauzu od karijere: "Radim non stop od 2017..."

Njeni suradnici tvrdili su kako je užasno teška i kako je s njom nemoguće surađivati. Spadala je u zahtjevne glumice koje su se često bunile na sve i svih što joj  u filmskom svijetu nije donijelo simpatije.

Snimila je film 'Come and Get It', a ta je uloga proglašena krunom njene karijere. Postigla je zavidan uspjeh, ali zbog njenog problematičnog ponašanja, matična kuća 'Paramount' davala joj je samo beznačajne uloge u nezanimljivim filmovima.

NIJE IZDRŽALA PRITISAK - tragičan kraj slavne starlete

Iako je pokušala popraviti sliku o sebi u javnosti sve je palo u vodu kada je uhićena zbog prometnog prekršaja, opirala se uhićenju i verbalno napadala policajce. Kasnije u sudnici suca je gađala tintarnicom i na silu su je morali izvesti iz prostorije. Tu je započeo njen osobni pakao.

Sud ju je proglasio mentalno bolesnom. Zatvorili su je psihijatrijsku ustanovu u kojoj je preživjela nevjerojatne strahote. Pokušali su je liječiti šok terapijama, hidroterapijama, a na kraju su čak izvršili lobtomiju. Njeno je mentalno zdravlje s godinama sve više propadalo.

U njenoj posthumnoj autobiografiji otkrila je neke jezive stvari koje su joj se dogodile tijekom boravka u psihijatrijskim ustanovama. Frances je tvrdila da je bila zlostavljana na najrazličitije načine.

Smrti kriju mračne tajne: Sklopili su ugovor s vragom i za to platili životom?!

'Tjerali su me da jedem svoj izmet. Bila sam seksualna robinja za liječnike i medicinske radnike koji su me iznajmljivali i seksualno iskorištavali. Silovali su me, držali u luđačkoj košulji vezanu lancima u izoliranoj sobi. Bila sam prekrivena štakorima. Utapali su me u ledenoj hladnoj vodi...', napisala je Fances.

Nakon 'liječenja' pokušala je obnoviti svoju karijeru, ali zbog problema s alkoholom i čestih nervnih slomova, to joj nije pošlo za rukom. Umrla je u 54. godini nakon duge borbe s rakom.

1982. prema njenoj životnoj priči snimljen je film 'Frances' u kojem je briljirala glumica Jessica Lange. Kurt Cobain pokojnoj je glumici posvetio pjesmu 'Frances Farmer Will Have Her Revenge on Seattle'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene