Same zvijezde

Top 14 filmskih faca o kojima će se pričati cijele godine - A na vrhu je ...

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmska 2014. tek je počela, no uz pomoć kristalne kugle i kino rasporeda Nemilosrdni gadovi napravili su listu zvijezda koje ove godine nećete moći, a vjerojatno niti željeti zaobići.

Godina 2013. bila je dobra filmska godina, no ova u koju smo već debelo zagazili po svemu će sudeći biti još i bolja. Hollywood, naravno, ništa ne prepušta slučaju pa se više manje znaju datumi premijera svih važnijih filmova u 2014., donose Nemilosrdni gadovi.

Pogledaj i ovo Jennifer Lawrence to samo ona može! Lawrence nasmijala svijet rečenicom koju je izgovorila u kameru, većina je poslije viđenog zaključila: ''Ne zaslužujemo Jennifer!''

Tako se velikom vjerojatnošću možemo najaviti likove koji će obilježiti ovu godinu. Ipak, prije no što krenemo odbrojavati, spomenimo nekoliko imena koja možda i nezasluženo nisu ušla na listu pa ih sada navodimo telegrafski.

Za Oscar opet nominirano samo 9 umjesto 10 filmova

14. Russell Crowe

Neće Crowe baš puno glumiti ove godine, zapravo je uglavnom već odglumio svoje, no kad igrate velikog biblijskog bradonju koji je spasio sve živo i neživo, zaslužujete makar četrnaesto mjesto na listi Nemilosrdnih gadova. Naravno, riječ je o čuvenom brodograditelju Noi u čije je spašavanje svijeta, u istoimenom biblijskom spektaklu, redatelj Darren Aronofsky ulupao 150 milijuna dolara. Za sada o tom poduhvatu baš i ne kruže neke laskave glasine pa će Russell, ako božansko nadahnuće ovaj put ipak izostane, pokušati privući pažnju svojim redateljskim prvijencem 'The Water Diviner' koji se bavi bitkom na Galipolju.

13. Matthew McConaughey

Ovog vrijednog i zgodnog mladića koji u posljednje vrijeme svake godine nastupi u dva do tri zapažena filma, u 2014-oj najviše će se spominjati zbog nove HBO-ove serije 'Pravi detektiv', no mi nismo dopustili da nam televizijski projekti utječu na izbor pa McConaughey uvrštenje može zahvaliti ponajprije glavnoj ulozi u jednom od najiščekivanijih filmova godine, 'Interstallaru' Christophera Nolana. K

ao bonus mu dođe i uloga u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa' za koju je već dobio Zlatni globus, a ima šanse i za Oscara. Film u naša kina stiže predzadnjeg dana veljače.

12. Michael Keaton

Kad već na listu nije upao Kevin Costner, ipak se pronašlo jedno slobodno mjesto u rubrici Veliki povratak zaboravljenog asa. Naime, odavno penzionirani Batman ove će godine snimiti 'Birdmana', i to ulogu ostarjelog glumca koji se, pripremajući nastup na Broadwayu, obračunava s vlastitom glumačkom prošlošću u kojoj je igrao, pazi sad, popularnog superheroja! Najveće iznenađenje predstavlja ime redatelja, kultnog meksičkog Alejandra Gonzáleza Iñárritua ('Babel') kojeg ne bismo očekivali u ovakvim sižejima. Osim u 'Birdmanu', Keatona ćemo gledati u još dva top holivudska filma, rebootu 'RoboCopa' i u ekranizaciji popularne video igre 'Need for Speed'.

11. Nicole Kidman

Iako više nije onako hot kao u vrijeme 'Moulin Rougea', miss botox i dalje uspijeva održavati reputaciju pametnim izborom filmova. U 2014-oj ima barem dva aduta, iz prošle godine preneseni biografski film o Grace Kelly, 'Grace of Monaco', te sigurni božićni hit 'Paddington' o popularnom istoimenom medeku u kojem Nicole igra jednu od 'ljudskih' rola. Obratit ćemo pažnju i na triler 'Before I Go to Sleep', ali tu ipak ne očekujemo previše.

10. Aaron Paul

Još friški nakon završetka 'Breaking Bada', Aaron Paul postao je vruća holivudska roba, a plodove počinje žeti već ove godine kada ga se može očekivati u čak pet filmova. Ipak, za ovu su mu listu bila dovoljna i dva: glavna uloga u akcijskoj razbibrizi 'Need for Speed' premijera koje nas očekuje u ožujku, te nastup uz Christiana Balea u biblijskom spektaklu Ridleyja Scotta 'Egzodus' koji će zasigurno obilježiti kraj godine.

9. Ben Affleck

Nekima je za status face potrebno pet filmova, a nekima je dovoljan i jedan. Prošle godine to je bio 'Argo', a ove 'Gone Girl', odnosno 'Nestala', triler kojim se nakon odlične televizijske serije 'House of Cards' filmu vraća David Fincher. Izvrsna knjiga Gillian Flynn u Fincherovoj režiji trebala bi postati jedan od filmova godine, a Affleck će potom samozadovoljno moći uskočiti u Batmanove nove tajice u filmu 'Batman protiv Supermana' koji ćemo gledati 2016.

8. Meryl Streep

Jednom je netko rekao kako je 'život dovoljno težak i bez filmova s Meryl Streep', no u međuvremenu se dosta toga promijenilo: Meryl više ne igra samo plačljive uloge pa niti lista faca godine ne može proći bez nje.

Za ulogu u filmu 'August: Osage County' osvojila je svoju 18. nominaciju za Oscara, no širu će publiku ipak najbolje zabaviti kao vještica u holivudskoj adaptaciji glasovitog broadwayskog mjuzikla 'Into the Woods', sigurnom blockbusteru tempiranom za Božić 2014. Ipak, najviše nas zanima Meryl u novom filmu Tommyja Leeja Jonesa 'The Homesman', dok je teško predvidjeti što se može očekivati od SF-a Phillipa Noycea 'The Giver', za nju pomalo neočekivanom glumačkom odabiru.

7. Christian Bale

Na pola liste, evo nam još jedne face kojoj bi i jedan film sasvim dovoljan za entry na listu, no Bale ih ima čak tri. Osim što je faca, dobro dođe i kad ti je režiser Ridley Scott, a uloga se zove – Mojsije. Hoće li 'Egzodus' ponoviti uspjeh 'Gladijatora'? Hoće li Christian uspjeti prevesti Židove u obećanu zemlju? Tko će pobijediti, 'Noah' ili 'Exodus'?

Mnogo je pitanja koja traže odgovore, a jedno od njih je i kako se zove novi film Terrencea Malicka. Nemamo pojma, no ne zna to ni Malick, ali će zato uloga u njemu Baleu biti dobro osiguranje u slučaju da nešto s tim Mojsijevim pothvatom pođe po zlu. No, prije svega pogledat ćemo 'Američke varalice', naslov koji će vam do kraja ovog teksta jamačno izaći na uši, ali što možemo, od njega sljedećih mjesec-dva neće biti moguće pobjeći.

6. Scarlett Johansson

Da se ne muljamo, fućkaš listu koja Scarlett nema. I da nema niti jednog filma u 2014., već bismo našli načina kako da je ubacimo ili makar podvalimo neku fotku, no srećom možemo to učiniti sasvim legitimno.

Naime, za početak ćemo je samo slušati, i to u filmu Spikea Jonzea 'Ona'. Nekima je i njezin glas bio sasvim dovoljan da sugeriraju Akademiji da je nominira za Oscara što, smatramo, ipak ne bi trebalo poticati, jer nam ju je uvijek drago i čuti i vidjeti. 'Ona' je, kažu, jako dobra, no kad je o Scarlett riječ mnogo nade polažemo i u komediju 'Šef', koja označava povratak Jana Favreaua u indie vode, gdje nastupa zajedno s Robertom Downeyjem Jr.-om, Dustinom Hoffmanom te samim Favreauom. Valjat će škicnuti i što Scarlett radi u novom filmu Luca Bessona 'Lucy', a za kraj i nešto za ljubitelje seksipilnih superjunakinja - Black Widow u novom 'Kapetanu Americi: Zimskom vojniku'.

5. Christopher Nolan

I dok smo se u ovoj listi koncentrirali na glumce, jednog čovjeka iza kamere ipak nismo mogli zaobići. Lik je Christopher Nolan, a djelo 'Interstellar'. U ovom znanstveno-fantastičnom filmu koji se, oboružan savjetima poznatog fizičara, ozbiljno pozabavio mogućnošću putovanja kroz vrijeme, uz već spomenutog Matthewa McConaugheyja nastupaju i Anne Hathaway, Jessica Chastain, Ellen Burstyn, John Lithgow, Michael Caine, Casey Affleck i Wes Bentley. Premijeru filma čekat ćemo do 7-og studenog.

4. Amy Adams

Za razliku od Scarlett Johansson koju ćemo samo čuti, nju ćemo u filmu 'Ona' moći i vidjeti, no za ovako visok plasman Amy može zahvaliti kritičarskom favoritu Davida O. Russella 'Američki varalice' u kojem navodno sjajno glumi, a sasvim sigurno odlično izgleda za što je na kraju pao Zlatni globus, a brzo zatim i nominacija za Oscara. Treći jaki Amyn adut je novi film Tima Burtona 'Big Eyes' u kojem igra glasovitu slikaricu Margaret Keane, poznatu po crtežima majke i djece s velikim očima. Burton je konačno promijenio svoj standardni casting pa nekako svi od ovog filma i Amy dosta očekuju.

3. Bradley Cooper

Evo već trećeg od četvero glavnih glumaca 'Američkih varalica' na listi, a već vjerojatno slutite da nije posljednji. Čini se da s ulogom u filmu Davida O. Russella dobivate i jamstvo ako ne za Oscara, onda makar za nekoliko dobrih glumačkih godina.

Tako je i Bradleyjem Cooperom kojemu su uloge u filmovima 'U dobru i u zlu' i 'Američkim varalicama' dale dodatnu vrijednost koju 'Mamurlucima' nije mogao steći. Pa sada može birati prestižne projekte i čini se da to ne radi loše. Tako ćemo ga osim u već mnogo puta spomenutim 'Američkim varalicama' ove godine imati priliku gledati i u jednom od najvećih ljetnih filmskih događaja – 'Čuvarima galaksije'.

Riječ je o Marvelovom eksperimentu u kojem je sakupio superjunake iz svakog kutka galaksije i nada se ponoviti uspjeh 'Avengersa', a Bradley je posudio glas superheroju rakunu poznatom pod imenom Rocket Raccoon. Najambiciozniji nastup trebao bi ipak biti u drami iz vremena depresije „Serena“ u kojem nastupa uz Jennifer Lawrence, a u režiji danske redateljica Susanne Bier, u nas poznatoj po činjenici da je uzela Europsku filmsku nagradu za komediju pred nosom 'Svećenikovoj djeci'.

No, ni tu nije kraj ovogodišnjem Cooperovu angažmanu jer ga očekuje i nastup u romantičnoj komediji redatelja kojeg uvijek pratimo s posebnom pažnjom, Camerona Crowea, i to u dobrom društvu Rachel McAdams i Emme Stone.

2. Johnny Depp

Sad smo već debelo zašli u rubriku Usual Suspects: Johnny je godinama pažljivo birao filmove i gradio imidž koji mu ne može pokvariti jedan šlampavi 'Usamljeni osvetnik'. U 2014. gledat ćemo ga kao trgovca umjetninama Mortdecaija u istoimenom filmu Davida Koeppa, kao vuka u mjuziklu 'Into the Woods', zatim u trileru 'London Fields', no vrhunac godine bit će 'Transcedence', SF triler Wallyja Pfistera, inače bivšeg snimatelja Christophera Nolana, u kojemu Depp glumi smrtno bolesnog znanstvenika koji svoj mozak downloada u kompjuter. Srećom, nećemo morati dugo čekati, film koji mnogi smatraju najvećim highlightom godine najavljen je već za travanj.

1. Jennifer Lawrence

Zar ste sumnjali? Jennifer će i ove, baš kao i prošle godine, iskakati iz svakog ekrana, platna, mobitela i, naravno, paštete. I to ravnomjerno tijekom cijele godine.

Što se nas tiče sezona počinje sljedeći tjedan kad na repertoar stižu 'Američki varalice' za koje je već primila Zlatnog globusa, a kako se čini pretplaćenom na nagrade nitko neće past’ u nesvjest ako uzme i drugog Oscara zaredom, samo ovaj put za sporednu ulogu. Jak naslov je i već spomenuta 'Serena' u kojoj nastupa sa stalnim glumačkim partnerom Bradleyjem Cooperom.

Još se ne zna kad će 'Serena' u kina, no znamo da ćemo je u svibnju gledati kao Mystique u novim 'X-Menima' od kojih svi očekuju da zahvaljujući Byanu Singeru vrate slavu prvih filmova, intrigantan je već i sam naslov novog filma, 'X-Men: Days of Future Past'. Kraj godine rezerviran je za treći nastavak 'Igara gladi' (od ukupno četiri budući da je treća knjiga trilogije podijeljena u dva filma), a kome Jenny nikad nije dosta mogu je vrebati i u cameo roli filma 'Dumb and Dumber To' koju je obavila u pauzi snimanja 'Igara gladi'. Jednom rječju – kraljica!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene