Koštalo ju sudjelovanja

Priznala da je izgubila zbog stresa!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pikantne jakobove kapice Nadu Rocco poslale kući

Kao pobjednica Testa osjetila, Sanja je u eliminacijskom Testu kreativnosti osvojila višestruke prednosti. Prva prednost je bila odabir glavne namirnice od tri koje je žiri ponudi. ´Sanja će birati za sve nas, sigurna sam u to´, kazala je Irina prije odabira. Andrej i Dino Sanji su u dućanu ponudili Jakobove kapice, but kunića i heljdu.
Heljdu je Sanja odmah eliminirala te se odlučila za ono što joj je najpoznatije – Jakobove kapice. Od popratnih namirnica imala je pravo uzeti njih 10 za tri minute, dok su Irina i Nada imale minutu kraće u dućanu uz osam popratnih namirnica. Za pripremu jela dame su imale sat vremena.

Pogledaj i ovo showbuzz Problemi u kuhinji On se oko toga konzultira sa svojom majkom!

Bratsko dijeljenje: 'Dala sam joj većega, a ja sam uzela dva mala´

Nada se odlučila pripremiti istočnjačku verziju Jakobovih kapica, što u njezinoj izvedbi i nije najbolje prošlo te ju je upravo ovo jelo inspirirano Indijom poslalo kući. Tako je njezino jelo sadržavalo komponente poput chutneyja, pirea od batata te grillanog komorača. Jakobove kapice začinila je Garam masalom, maslinovim uljem i limetom. Za vrijeme obilaska žirija, Radovan je komentirao nad njezinom radnom jedinicom: ´Hrabro!´.

S Dinom je diskutirala o upotrebi ghee maslaca u svom jelu, kojeg nije imala. Umjesto njega je koristila ´obični´ maslac. Poznati kuhar sugerirao joj je da je maslac trebala sama pročistiti, no Nada se nije dala smesti pa su se malo i porječkali. ´Chutney se u marmeladu pretvara!´, komentirao je Radovan s ostalim članovima žirija na kraju obilaska. Sve celebrity kandidatkinje su u zadnjoj minuti bile gotove, pa žiri nije imao potrebe za odbrojavanjem. Nada je bila izrazito zadovoljna jelom koje je pripremila jer joj je sve ispalo baš onako kako treba.

Nakon kušanja Sanjinog jela, na red je došao i Nadin tanjur. ´Ne mogu pretpostaviti što će reći! U svakom slučaju, ovo je nešto potpuno drugačije´, mislila je hodajući prema žiriju. Dinu se za vrijeme kuhanja ono što je simpatična glumica pripremala činilo kao najbolja ideja, ali je počinila veliku grešku jer nije stavila dovoljno soli. S druge strane, s đumbirom je pretjerala. ´Ja se apsolutno ne slažem s Dinom da je falilo soli. Mislim da je, po mom ukusu, posoljeno upravo onoliko koliko je trebalo biti posoljeno´, branila se Nada. Dino je odustao od rasprave ukazujući na njegovu dvojicu kolega koji još trebaju kušati jelo.

VIDEO Poznatom glumcu presudile - srdele!

Andreju je jelo lijepo izgledalo, bilo je dobro izbalansirano, ali sama Jakobova kapica se u njemu gubila. ´Svi ´dodatni igrači´ u ovom jelu su puno, puno jači od kapesante´, zaključio je. Po Nadi se školjke nisu mogle izgubiti jer su bile začinjene. Radovan je kušanje započeo pričom o Indiji te se zapitao postoji li dio te velike zemlje gdje se jede blago, budući da je takvog okusa bio Nadin tanjur. ´Vjeruj mi, ja ti ne volim ljuto i prezačinjeno! Ovo ti nije začinjeno, ništa!´, komentirao je. ´Nemam baš dojam da im se moj indijski način pripremanja kapesanta dopao i zato ne mislim da ću dobro proći´, Nada je predosjećala svoj odlazak.

Radovan je zaključio da su dame bile dosta uspješne, ali i da ih je početni optimizam koje su imale dosad malo napustio. ´Za mene, niste prešle onaj prag koji ste nudile na početku´, bio je oštar na jeziku. Dino je dodao da sve tri dame znaju što rade, ali se to raspadne na putu jer u sebi imaju straha. To nije dobro, jer je kuhanje pozitivna energija.

´Nado, tebe je mašta ponijela čak do ´dalekijeh Indija´, kako kaže Držić, nisi do tamo nažalost stigla. Negdje si ostala na pola puta, ´popiknula´ si se u tim daljinama i nažalost moram ti reći da je današnji izazov za tebe kraj natjecanja u MasterChefu´, u svom je stilu Radovan poslao Nadu kući. Nada ga je ispravila da nije ´nažalost´, jer joj je bilo lijepo. ´Meni je jako drago da sam imala priliku da prezentiram sirovu hranu. Iako jedan i dva čovjeka budu imali koristi od toga ja sam napravila puno´, komentirala je. Andrej je rekao da bi se u njezinu sreću i energiju svi trebali ugledati. Irina za Nadu ima samo riječi hrane: ´Nada je žena koja od ujutro do navečer ima osmijeh na licu i nevjerojatnu energiju!´.
Nakon dosta uspješne morske avanture iz prijašnje emisije u kojoj se najboljom pokazala Irina, u novom je izazovu ostvarila prednost u obliku dva dodatna boda bonusa. ´Prednost od dva boda bi me mogla spasiti teškog poraza´, izjavila je kroz smijeh prije izazova. No ipak, dodatni bodovi joj nisu uspjeli donijeti pobjedu koju joj je ´pred nosom´ odnijela Sanja, kao kušačica s najistančanijim okusnim pupoljcima.

Sanja se u novom izazovu odlično snašla: ´S obzirom na to da je jelo napravljeno tako da se dosta jasno vide i boje i obrisi, pogotovo povrća u prvi mah sam prepoznala, i bez okusa jedan dio sastojaka´. Nada je pak pokušavala otkriti koje se namirnice skrivaju iza fino narezanih geometrijskih oblika tako što ih je kušala. Na kraju izazova Sanja je imala osjećaj da je dosta sastojaka napisala.

Žiri je natjecateljice riješio svih dvojbi nabrajajući im što se sve nalazilo u minestroneu, a to je: korijen celera, pastrnjak, cherry rajčica, tikvica, sir, korijen peršina, voda ili temeljac, češnjak, žuta i narančasta mrkva, luk, prokulice, bosiljak, maslinovo ulje, špageti ili tjestenina te sol i papar. Članovi žirija su došli do zaključka da su dame čak 12 namirnica mogle prepoznati bez kušanja.

Najlošija u izazovu je bila Nada s 11 točnih odgovora koja se, kako kaže, blokirala zbog stresa. Kao što se to već prije znalo dogoditi – Irina i Sanja su bile izjednačene s po 15 točnih odgovora. No, budući da u MasterChef kuhinji znanje uvijek ima prednost nad bonusom pobjednica izazova je bila Sanja. ´Divno je u biti u nečemu dobar, u ovom slučaju u ovoj igri ili izazovu´, izjavila je pobjednica koja je u nadolazećem Testu kreativnosti osvojila višestruke prednosti.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene