Pravi uzor

Možda glumi zlicu, no sada je pokazala svoje pravo lice

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Angelina Jolie davno je pokazala kako nije samo glumica. Zvijezda velikog srca zalaže se za okončanje seksualnog nasilja, a zbog tog summita došla je i u London.

39-godišnja glumica Angelina Jolie došla je u London podržati summit o okončanju seksualnog nasilja, te je zajedno s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom obećala kako će se početi poduzimati konkretni potezi - kažnjavanje odgovornih i pomoć žrtvama.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie i James Haven - 2 povukao se Prošle su 24 godine otkako je poljubac Angeline Jolie s bratom zgrozio javnost, evo što se dogodilo s njim i gdje je nestao poslije toga skandala!

Rođendanska želja Angelina Jolie - Ima samo jednu

Da dosita tako misli, Jolie je pokazala i pozdravljajući obožavatelje ali i tješeći žrtve nasilja. Iako glumi zlu vilu u novom Disneyevom filmu 'Gospodarica zla', pokazala je svoje pravo lice i utješila je žrtvu nasilja u svojem zagrljaju. Lijepa i izvana i iznutra, Jolie je pravi uzor.

'Mit je da je silovanje neizbježan dio sukoba', rekla je glumica na marginama summita. 'Riječ je o ratnom oružju uperenom protiv civila. Silovanju se pribjegava da bi se ponizilo i mučilo ljude, a često i vrlo vrlo mlade ljude..., a kao međunarodna zajednica mi smo za to odgovorni. Ova je tema predugo bila tabu', dodala je.

Angelina Jolie humanitarnim radom počela se baviti 2001. kao UNHCR-ova ambasadorica dobre volje kada se u Sierra Leoneu susrela sa ženama koje su tijekom rata bile silovane, a ta se brojka procjenjuje na 60.000. 2012. s Williamom Hagueom počela je surađivati na problemu nekažnjenih počinitelja silovanja i njihovih žrtava u ratnim područjima. U svojoj filmskoj karijeri bavila se stradanjima žena u ratu u BiH.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene