Alkarski ponos

Snaga glazbe i viteške igre: Video zbog kojeg ćete se naježiti!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tradicionalne pjesme, dubrovački Linđo, slavonski Drmeš, i prije svega ponosni sinjski alkari. Nakon ovoga spota preplavit će vas val emocija!

Spot 'Alkarski ponos' snimljen je u lipnju ove godine na atraktivnim sinjskim lokacijama kao što su Sinjski aerodrom, Sinjska tvrđava, Alkarski dvori, Stari grad, Mlinica Milardovići, hipodrom i Alkarsko trkalište.

Pogledaj i ovo showbuzz Kakva promocija Ljepota, talent i ljubav prema zemlji ne prolaze nezamijećeno

INTERVJU Ana kao žena ratnica uz bok Alkarima: 'Vlado i ja surađujemo, dobar smo tim'

Uz redatelja Darka Drinovca, spot su producirali Ana Rucner i Vlado Kalember. Za skladbu su korištena djela najpoznatijih hrvatskih autora, Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Mojmira Čačije, u orkestraciji Thomasa Buritcha, koja se izvode uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Sudjelovali su i akademski zbor Ivan Goran Kovačić, te KUD Glavice iz Sinja.

Govoreći o ideji za produkciju spota Ana je spomenula kako je prije četiri godine njezina prijateljica Mihaela Žanko, koja živi u Sinju, gledala njezin nastup uz video projekcije s hrvatskim prirodnim ljepotama i njima se oduševila. Predložila je Ani da napravi nešto slično i za njezin Sinj. Osmislila je idejni koncept i predložila ga prije godinu dana Alkarskom društvu, na čelu s Stipom Jukićem i Ivanom Nasićem i pokazali su interes. 'Velika mi je čast raditi na ovom projektu jer jako volim Sinj, fascinirana sam čuvenim Alkarima i Sinjskom alkom', rekla je Ana.

Po riječima redatelja, Darka Drinovca, u spotu nema klasične naracije, sve što će biti zastupljeno slikom prati prvenstveno glazbu i pojavljivanje različitih izvođača, koji su doprinijeli ovoj vrlo kompleksnoj kompoziciji - od guslara pa do klape. Ana Rucner je glavna solistica koja nosi pjesmu i spaja različitost kompozicija klasične glazbe. Svi zajedno stvaraju glazbenu fuziju koja je popraćena slikom i ukomponirana među sinjske alkare na prepoznatljivim lokacijama Cetinske krajine.

Glavni pokretač u ovom spotu je spoj snage glazbe i viteške igre, a kada pogledajte spot vidjet ćete samo ljepotu i osjetiti ponos. Odvojite 5 minuta i uživajte - sigurno ćete se naježiti!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene