Superstar baka

Možete li vjerovati? Ima 70 godina i izgleda kao bomba

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavna baka poznata je i po nadimku Superstar.

Aja Pekkan izgleda puno mlađe nego što jest i zbilja nam je teško povjerovati da slavna turska pop pjevačica ima 70 godina. Pjevačku karijeru započela je ranih 60-ih godina i od tada niže pop hitove u Turskoj gdje je dobila nadimak Superstar. Do sada je objavila više od 20 albuma i jedna je od najuspješnijih ženskih glazbenika u Turskoj s više od 30 milijuna prodanih nosača zvuka.

Iako je poznata po glazbenoj karijeri, Aja je započela svoju karijeru kao glumica koja se pojavila u gotovo 50 filmova. 1962. godine uz pomoć svoje sestre Semiramis počela je pjevati u jednom popularnom noćnom klubu. Sljedeće godine, Pekka je pobijedila na jednom pjevačkom natjecanju kojem je sponzor bio turski glazbeni magazin Ses i tu je uzlaznom putanjom krenula njezino profesionalno bavljenje glazbom. Pjesma ''Her Yerde Kar Var'' koju potpisuje Salvatore Adamo's donijela joj je veliki uspjeh, a pjesma Iki Yabanci postala je najprodavanija pjesma 1967. godine. Dalje je samo nastavila nizati svoje glazbene uspjehe. Uslijedili su i brojni nastupi na međunarodnim festivalima.

Ranih 70-ih preselila se u Francusku gdje je također postala zvijezda. Album Superstar snimila je 1977. godine, dvije godine nakon toga uslijedio je i drugi album Superstar. Upravo zbog ogrmnog uspjeha tih albuma dobila je nadimah Supestar.  Tursku je predstavljala na  Eurosongu 1980 u Nizozemskoj s ljubavnom pjesmom ''Pet'r Oil'',  koju je kasnije snimila na devet različitih jezika.

Nakon toga oslučila je uzeti pauzu i preseliti se u Ameriku.Tri godine nakon snimila je albume Superstar III,  IV, ali zadnji album nije imao velikog uspjeha kao ostali. No Aja je i dalje velika zvijezda  koja je uspješno izbrisala tragove svojih godina.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene