Karl, Pharell i Cara

Naš najpoznatiji model u društvu najvećih - 'Bio sam oduševljen!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uz Pharrella Williamsa, Caru Delevingne (lice nove Chanelove kampanje), i Géraldine Chaplin, u filmu se u ulozi recepcionera pojavljuje naš najpoznatiji model i vlasnik modne marke Adventuryx, Adnan Taletović.

Reincarnation (Reinkarnacija) je novi kratki film čiju režiju potpisuje Karl Lagerfeld. Film je pratio Chanelovu kolekciju Paris-Salzburg 2014/15 Métiers d'Art, prikazanu 2. prosinca 2014. u Salzburgu u Austriji. Pharrell Williams autor je teksta i skladbe CC The World koju i izvodi u filmu, a koju je ekskluzivno skladao za ovaj film u kojem se pojavljuje i Adnan Taletović.

Pogledaj i ovo showbuzz Tko bi mu odolio? Brazilac na hrvatski način - Zamijenio Ćorluku!

Nekoć je u spotu ljubio Severinu – danas Adnan Taletović osvaja Pariz!

Evo i impresija Adnana Taletovića sa samog snimanja, te što je napisao o tijeku suradnje i rada na filmu: 'Snimanje je trajalo dva dana u studiju poznatog filmskog redatelja, scenarista i producenta Luc Bessona u Parizu. Karl Lagerfeld nosilac je cjelokupne ideje i art direktor snimanja. Kada smo ušli u studio, osjećaj je bio kao da smo se vratili 120 godina unatrag. Sve je bilo autentično, hotel s originalnim namještajem iz 19. stoljeća i svim ostalim detaljima. Da samo spomenem da se tijekom cijelog snimanja služila originalna austrijska kuhinja iz jednog ekskluzivnog austrijskog restorana. Točilo se njemačko pivo (naravno bez alkohola)'.

Dakle, po Karlovoj ideji na ovaj se način ovjekovječila i kroz umjetničku formu pretočila istinita priča iz povijesti francuske dizajnerice Coco Chanel koja se tijekom odmora u jednom austrijskom mjestu 1954. godine naprosto zaljubila u jaknu – uniformu hotelskog liftboya (u filmu ga je odlično odglumio Pharrell Williams). U tom stilu Coco će kasnije napraviti cijelu modnu kolekciju koja osvaja parišku visoku modu, a potom i cijeli svijet.

Priča počinje u hotelu u austrijskim Alpama gdje Coco Chanel odsjeda s cijelom svojom svitom.mn Nakon komične vreve u hotelskom lobiju i restoranu koje je Lagerfeld začinio brzim sekvencama uz odmjerenu dozu humora i duhovitosti, zidni sat otkucava ponoć kada se u predvorju hotela, iz velikih slika sa zida (reprodukcije Franza Josefa i Elizabeth – Sissy), Pharrell Wiliams i Cara Delevingne kao liftboy i konobarica, pretvaraju u cara i caricu. Oni će otpjevati i otplesati kao u nekoj bajci pjesmu CC The World.

'Ja sam bio siguran da će Pharrell to super odraditi jer je on zaista odličan pjevač, ali me je i Cara ugodno iznenadila jakim i ekspresivnim glasom. U filmu su došle do izražaja i njezine obrve po kojima je prepoznatljiva. Pjesma CC The World ima dvostruko značenje - CC je zapravo u izgovoru Sissy, dakle carica Elizabeth, a u isto vrijeme CC u engleskom značenju predstavljaju inicijale Coco Chanel. Moram istaknuti Lagerfeldovo ogromno oduševljenje tijekom cijelog snimanja, a posebno tijekom scena pjevanja i plesa, koji je bio vidno zadovoljan svojim izborom artista', rekao je Adnan. 

Nakon snimanja Lagerfeld je dao kratki interveiw: 'Ovaj kratki film je moderan način komuniciranja. Volim raditi vrlo kratke filmove. Nemam vremena i strpljenja za napraviti igrani film. Nakon dva dana želim učiniti nešto drugo.'

'Htio bih nadodati i to da sam bio oduševljen radom i samim pristupom pjevača i mega zvijezde Pharrella Williamsa kojeg sam imao prilike upoznati i družiti se za vrijeme snimanja. Bio je jako zabavan, simpatičan i u svakom trenutku prijateljski raspoložen. Baš je super tip i iskreno mi je drago da je uspio u karijeri jer jer to u potpunosti zaslužio. Ja sam ostao snimati zadnju scenu sam. To je scena kako spavam, a kada sam se probudio, više nije bilo nikoga u studiju. Sve mi se činilo kao baš kao da sam sanjao...', ispričao je Adnan.

“Ja vec dugo vremena suradujem s Karlom Lagerfeldom. Suradnja je započela prije 20-ak godina. Tada smo snimali većinom kampanje za njegov brend Karl Lagerfeld, zatim fotografije za KL parfem, i Chanel. Pod njegovim sam pokroviteljstvom organizirao tri izložbe umjetničkih fotografija s njegovim potpisom u Hong Kongu, Singapuru i Shanghaiju. Karl je moj dragi prijatelj i mentor od kogeg sam dosta naučio o modi, stilu, fotografiji i umjetnosti općenito, čovjek kojeg puno poštujem i cijenim. Druženje se nastavlja i često se vidimo za vrijeme pariškog Fashion Weeka. Ovih dana često putujem, privatno i poslovno, od Pariza, Londona, New Yorka i Tokya. Trenutno radim na novoj kolekciji jeansa i košulja Adventuryx. Otvaram uskoro i web shop, a moji se artikli mogu naći na www.adventuryx.com. Bila bi mi velika čast da Karl nosi moj jeans. Trenutno se pripremam za nastup na modnim sajmovima u Parizu, New Yorku, Londonu i Tokyju. U planu je i otvaranje prvog Adventuryx boutiquea. Već imam jasnu viziju dućana i koncept. Bit će to magično mjesto', dodao je naš uspješan maneken. 

Adnan Taletović karijeru započinje još 1992. godine u Milanu i Parizu. Radio je za najpoznatija imena iz svijeta mode kao što su Karl Lagerfeld, Valentino, Yves Saint Laurent, Versace, Moschino, Gucci, Ferre, Thierry Mugler i brojna druga. Imao je prilike surađivati s najvećim fotografima svijeta (Mario Testino, Arthur Elgort, Klaus Wickrath). Prije dvije godine pokreće vlastitu modnu marku Adventuryx (www.adventuryx.com). I dalje povremeno radi kao model, snima televizijske reklame, radi modne kampanje. Bavi se i fotografijom.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene