Čekajući Lyncha

3 stvari koje niste znali o mega popularnoj seriji 'Twin Peaks'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

I dok s nestrpljenjem očekujemo nove nastavke kultne serije, donosimo vam tri zanimljivosti koje možda niste znali.

Prije 25 godina, kreator serije 'Twin Peaks' David Lynch ostavio nas je'na suhom'. Najveće tajne nikada nisu otkrivene i nikada nismo saznali tko je ubio Lauru Palmer. Sada se nadamo kako će nam novi nastavci otkriti sve stvari koje nas muče već toliko godina.

Pogledaj i ovo The Good Doctor (Foto: IMDB) Fun Facts Možda obožavate novu hit-seriju "The Good Doctor", ali sigurno niste znali neke od ovih zanimljivosti!

U međuvremenu donosimo vam tri zanimljivosti vezane uz seriju koje možda niste znali. Prije njih naglasimo i to da je soundtrack serije proglašen najboljim svih vremena! Osim toga, 2002. serija je uvrštena među 50 najboljih svih vremena. Priznajte, to nije mala stvar. A sada ono što smo najavili.

Prva uistinu zanimljiva stvar na svijetlo dana je izašla prije dvije godine kada se pojavila knjiga o seriji koju je napisala jedna od producentica serije. Gospođa Haimović otkrila je kako ju je nazvao jedan utjcajan, neimenovani, finacijer i zahtjevao da mu otkrije tko je ubio Lauru Palmer. Bio je vrlo uporan, a otkrio je kako informaciju u stvari traži za tadašnjeg predsjednika Amerike Georgea Busha, koji pak informaciju treba kako bi je prenio svom ruskom kolegi Mikhailu Gorbachevu! Eto čime su se političari toga doba bavili.

Druga zanimljivost vezana uz 'Twin Peaks' je ta da je čuveni redatelj Steven Spielberg ogroman obožavatelj! Spielberg je bio toliko oduševljen serijom da se ponudio kao redatelj barem jedne od epizoda, ipak, David Lynch mu se zahvalio na ponudio i odlučio cijelu stvar uzeti u svoje ruke. Bilo bi zanimljivo znati, kako bi to izgledalo iz Spielbergove perspektive.

I treća zanimljivost ima veze sa 'Titanicom' i Kate Winslet, da čudno, ali istinito. Čuvena rečenica koju Kate u 'Titanicu' izgovara svom zaručniku 'I'd rather be his whore than your wife!' (Radije bih bila njegova ku*** nego tvoja žena) u originalu dolazi iz serije 'Twin Peaks'. Tu legendarnu rečenicu izgovara vlasnica kafića svome suprugu koji se nalazi u zatvoru.

Nadamo se da smo vam ovim zanimljivostima barem malo prikratili vrijeme do novih epizoda. Uživajte uz jednu od najljepših pjesama napisanih za televiziju, Nightingale.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene