41624
41624
41624
41624
41624

Foto: Najveći zec na svijetu duži od metra

  • , 26.03.2008., 12:44
  • Autor:
  • komentara

Annette Edwards uspjela je uzgojiti najvećeg zeca na svijetu. Zove se Amy, trogodišnja je zečica, teška gotovo 20 kilograma, a dugačka više od 120 cm.

 
 
 
 

Zahvaljujući svojoj sklonosti prema prekomjernom jedenju, ona je prijašnjeg rekordera premašila za čak 6 kilograma. Njegovo ime je Roberto i također je u vlasništvu Annette Edwards.

Amy i Roberto došli su iz Nizozemske, a njihova vlasnica kupila ih je dok je vodila Bunnyland pet shop. Ovi su zečevi postali i partneri. Naime, prije dvije godine, vlasnica im je organizirala ceremoniju vjenčanja i pozvala 100 gostiju koji su uveličali taj događaj.

Amy, danas službeno najveći zec na svijetu, sada je po svojoj težini i veličini premašila svog partnera Roberta i toliko je velika da mora spavati u psećoj kućici.

Svaki dan pojede količinu hrane koja stane u prosječnu pseću posudu, dvije jabuke, mrkve, sijeno i kupus. Jede samo najbolje, tako mrkve moraju biti svježe, sa zelenim dijelom vrhu, a sijeno mora biti svježe i zeleno ili ga neće ni ponjušiti.

Njezina vlasnica koja dnevno potroši 10 funti na njezinu hranu, kaže da zečica nije pretila i da se zdravo hrani.

- Nisam nikad mislila da će Amy biti i službeno veća od Roberta. Ona je ogromna, ali ne zato što jede 'smeće' nego zato što se zdravo hrani i vježba, izjavila je Annette Edwards.

Kaže kako bračni par zasad nema nikakvih problema, osim što se još uvijek ne mogu odvojiti jedan od drugoga. Drži ih u odvojenim prostorima jer se ne prestaju razmnožavati. Baš kao pravi zečevi. Očekuju i prinove, njih čak 32, a Edwards je uvjerena da će jedan od njihovih potomaka biti čak i veći od roditelja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se