41624
41624
41624
41624
41624

Foto: Najveći zec na svijetu duži od metra

  • , 26.03.2008., 12:44
  • Autor:

Annette Edwards uspjela je uzgojiti najvećeg zeca na svijetu. Zove se Amy, trogodišnja je zečica, teška gotovo 20 kilograma, a dugačka više od 120 cm.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Zahvaljujući svojoj sklonosti prema prekomjernom jedenju, ona je prijašnjeg rekordera premašila za čak 6 kilograma. Njegovo ime je Roberto i također je u vlasništvu Annette Edwards.

Amy i Roberto došli su iz Nizozemske, a njihova vlasnica kupila ih je dok je vodila Bunnyland pet shop. Ovi su zečevi postali i partneri. Naime, prije dvije godine, vlasnica im je organizirala ceremoniju vjenčanja i pozvala 100 gostiju koji su uveličali taj događaj.

Amy, danas službeno najveći zec na svijetu, sada je po svojoj težini i veličini premašila svog partnera Roberta i toliko je velika da mora spavati u psećoj kućici.

Svaki dan pojede količinu hrane koja stane u prosječnu pseću posudu, dvije jabuke, mrkve, sijeno i kupus. Jede samo najbolje, tako mrkve moraju biti svježe, sa zelenim dijelom vrhu, a sijeno mora biti svježe i zeleno ili ga neće ni ponjušiti.

Njezina vlasnica koja dnevno potroši 10 funti na njezinu hranu, kaže da zečica nije pretila i da se zdravo hrani.

- Nisam nikad mislila da će Amy biti i službeno veća od Roberta. Ona je ogromna, ali ne zato što jede 'smeće' nego zato što se zdravo hrani i vježba, izjavila je Annette Edwards.

Kaže kako bračni par zasad nema nikakvih problema, osim što se još uvijek ne mogu odvojiti jedan od drugoga. Drži ih u odvojenim prostorima jer se ne prestaju razmnožavati. Baš kao pravi zečevi. Očekuju i prinove, njih čak 32, a Edwards je uvjerena da će jedan od njihovih potomaka biti čak i veći od roditelja.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se