Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Ekspedicija Šibenik - Nordkapp

Šibenčani stigli do najsjevernije točke Europe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica mladih Šibenčana uspješno je stigla do Nordkappa - najsjevernije točke Europe. U ekipi su Nikola Baraka, Marko Plenča Mudrić, Krešimir Mudrić, Krešimir Ivić i Ante Maras.

Nakon polaska iz Šibenika gostovali smo istu večer na tribini u Rovinju u organizaciji istarskog ogranka Hrvatskog kluba putnika, gdje sam ja u ime ekipe pričao o ekspediciji Šibenik - Nordkapp te o putovanju 60 dana oko svijeta i sljedećem velikom projektu 90 dana po svijetu.

Pročitajte i ovo Povrat poreza; ilustracija - 4 Više od 830 tisuća građana Počela isplata povrata poreza, Hrvati otkrili na što će trošiti: "Dobro je, novac je stigao prije obavijesti" Mladi i izbori - 4 Superizborna godina Europski izbori su pred vratima: Mlade zanimaju ova pitanja, a otkrili su i zašto (ne) izlaze na izbore

Nakon prespavane noći u Rovinju krenuli smo prema granici sa Slovenijom gdje smo pokupili 22-godišnjeg Nizozemca koji je stopao s tablom 'Ljubljana', a pravi cilj mu je bio Utrecht pa smo ga poveli skroz do Munchena.

Nakon prospavane noći u Munchenu uputili smo se prema Berlinu gdje smo obišli Brandenburška vrata, Alexanderplatz, Reichstag i ostale znamenitosti. U Berlinu smo podijelili i prve promotivne materijale turističke zajednice Šibenika i postavili ih u hostelu gdje smo spavali. Upravo smo došli u Kopenhagen koji nas je na prvu oduševio sa čistoćom, arhitekturom, redom ali i cijenama :)!

Nakon što smo jučer stigli u gradić Honningsvag na otoku Mahkaravju (Norveška) odlučili smo se odmoriti i ostaviti zadnjih 30 km za danas. Tako da smo se danas poslije doručka uputili se prema najsjevernijoj točki Europe, Nordkappu. Imali smo sreće da nam je vrijeme bilo naklonjeno usprkos najavama vremenskih prognoza koje su najavljivale oblačno vrijeme.

>> Medvedgrad - utvrda Crne kraljice prepuna intrigi i legendi

Došli smo u idealno vrijeme jer je upravo danas otvorena cesta za Nordkapp dok se do jučer išlo u konvojima i ralicama prema rtu. Bilo je nekih malih odrona po cesti ali su službe brzo riješile problem.

Sad nas očekuje povratak prema Šibeniku, na koji krećemo drugačijom rutom nego kojom smo došli jer se vraćamo preko Finske, Estonije, Litve, Latvije, Poljske, Slovačke i Mađarske. Prva sljedeća destinacija je selo djeda mraza koji je udaljen 5 sati vožnje od Nordkappa nakon čega idemo prema Helsinkiu, odakle ćemo se ponovno javiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene