Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno!

VIDEO Na vrhu nebodera od 26 katova sagradio 'brdo' i vilu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je kineski profesor na vrhu nebodera sagradio bizarnu građevinu, i to u samom središtu glavnog grada Kine.

Kineski profesor Zhang Biqing u samom je središtu Pekinga na vrhu jednog 26-katnog nebodera sagradio 'brdo', u sklopu koje se nalazi i vila.

Pročitajte i ovo Rušenje bespravnih objekata u Istri - 7 Bageri u akciji FOTO Počelo rušenje bespravne gradnje na obali: Vlasnici se žale da imaju sve dozvole, državni inspektor spominje falsifikate Slika nije dostupna Eksplozija za pamćenje VIDEO Srušen neboder visok 116 metara

Ova neobična struktura na vrhu zgrade prekrivena je lažnim kamenjem, drvećem i grmljem, prenosi CNN, no graditelj se suočava s rušenjem nakon pritužbi stanara.

Zhang je doktor tradicionalne kineske medicine, u svojem vlasništvu drži lanac klinika za akupunkturu, a bavio se i politikom. 'Brinuo sam se da bi građenje ove planine moglo biti malo previše, ali nikad se nisam nadao ovolikoj pažnji u medijima', rekao je Zhang, dodavši kako su materijali za gradnju iznimno lagani i da nisu opasni.

Vila na vrhu zgrade pokriva tisuću četvornih metara, a gradnja je počela 2007. godine.

>> VIDEO Kinezi gradili novi Pariz, a dobili grad duhova...

'Smatramo da je ova konstrukcija prilično nesigurna. Što će se dogoditi ako je pogode jaki vjetrovi i kiša i onda se sruši? Što ako se onda sruše i naši krovovi?', pita se jedan od stanara zgrade, nezadovoljan gradnjom.

Profesor Zhang je dobio nalog u kojemu stoji da je 800 četvornih metara njegova zdanja sagrađeno bespravno te da tu površinu mora unutar sljedećih 15 dana ukloniti.

Zhang je rekao kako njemu nije problem srušiti konstrukciju ako to bude potrebno, dajući do znanja da je ovakav nalog i očekivao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene