Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dašak Europe

VIDEO Kinezi gradili novi Pariz, a dobili grad duhova...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznato je da Kinezi diljem svoje zemlje grade replike zapadnjačkih gradova, tako su izgradili i Pariz nedaleko grada Hangzhoua, no taj projekt nije zaživio onako kako je to bilo zamišljeno. Kineski Pariz danas je grad duhova.

Čak 108 metara visoka replika Eiffelovog tornja u centru je gradića Tianducheng na istoku Kine. Ideja investitora je da u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta stvori mali kutak Europe, konkretnije Pariza, pa se tako uz Eiffelov toranj u ovom gradiću može vidjeti i Slavoluk pobjede, pariške fontane, ali i cjelokupna pariška arhitektura.

Pročitajte i ovo Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva" Policija na mjestu napada na turiste u Parizu Sumnja u terorizam Čekićem i nožem napao turiste usred Pariza: Jedna osoba je poginula, još dvije su ozlijeđene

>> Amerikanci ludi za dalmatinskim gradićem u srcu Teksasa!

Ideja je bila da se na 500.000 kvadratnih metara napravi europsko naselje za čak 100.000 stanovnika. U početku je sve krenulo glatko budući da je obližnji Hangzhou turistička destinacija, no danas prazne ulice, trgovi i restorani priču drugu priču - onu o gradu duhova.

Stambeni kompleksi gotovo su prazni, a zbog nedostatka ljudi ispražnjeni su i poslovni prostori. Ipak, investitori ne dižu ruke i vjeruju kako će im eventualni uspjeh, među ostalima, donijeti i mladi bračni parovi iz cijele Kine koji će dašak grada ljubavi potražiti upravo u svojoj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene