Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantni dokazi

Otkrivena najveća tajna portala za preljubnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka tvrdi da su čak 5,5 milijuna njezinih korisnika žene, no najnoviji dokazi su više nego šokantni.

Samo tri od 10.000 članica nedavno hakiranog internetskog portala za preljubnike Ashley Madison su stvarne žene. Ostale su, čini se, samo lažni profili. Naime, portal je tvrdio kako je od 37 milijuna njegovih korisnika 5,5 milijuna žena, no prema analizi koju je napravio Gizmodo, profila iza kojih stoje stvarne žene samo je 12 tisuća.

Glavna urednica Annalee Newitz provjeravala je10 tisuća računa koji su bili kreirani preko emaila Ashleymadison.com-a te IP adrese. Otkrila je kako je druga najčešća IP adresa, koju je detektirala u čak 80.805 profila adresa s računala u Ashley Madisonu! A čak 69 tisuća profila s tom adresom bile su žene, piše Independent.

'Očito je da se lažni ženski profili broje u desecima tisuća', kazala je Newitz.

Njezina daljnja analiza otkrila je čudnu podudarnost - najčešće prezime žena u bazi bilo je vrlo rijetko, a podudaralo se s onim od zaposlenice Ashley Madisona koja je u tvrtki radila prije 10 godina.

Hakeri koji su razotkrili preljubnike opet prijete

Još je 2013. godine jedna od bivših zaposlenica portala, Doriana Silva, ustvrdila u sudskoj parnici protiv kompanije kako su je tražili da kreira stotine različitih lažnih ženskih profila kako bi na stranicu privukli muške korisnike. No, postigli su izvansudsku nagodbu pa se ovo pitanje više nije potezalo u javnosti sve do sada.

Urednica Gizmoda također je u svojoj istrazi utvrdila veliku diskrepanciju - manje od 1500 žena je provjeravalo poruke koje bi dobile u usporedbi s 20 i više milijuna muških korisnika Ashley Madisona. Također, samo je 2400 žena koristilo chat, a tek ih je nešto manje od 10 tisuća ikada odgovorilo na poruku.

S obzirom na sve navedeno, žene muškaraca čije su identitete hakeri javno razotkrili, možda bi mogle i odahnuti, tvrdi Newitz i pojašnjava:

'Kad pogledate dokaze, velika većina muškaraca koji su korisnici Ashley Madisona zapravo i nisu imali aferu. Samo su plaćali za fantaziju, sa ženama koje nisu postojale.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene