Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene

PADAJU TEMPERATURE Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po kiši se možete kupati, no po nevremenu ipak nemojte. Ako sijevne ili zagrmi sklonite se s plaže.

U subotu će u cijeloj zemlji biti kiše i grmljavine cijeloj zemlji, osobito na Jadranu. A past će i temperatura zraka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Vrijeme i dalje nestabilno, no doći će do promjene: Detalje donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić Potopljen grad u Rio Grande do Sulu Oluja i poplave Obilne kiše odnijele deset života: "Stanje je iznimno ozbiljno, kao da se suočavamo s ratom"

'U mnogim krajevima može biti pljuskova, izražajnijh pljuskova. Obilnija kiša uglavnom se očekuje ponegdje u središnjim krajevima, gorju te na Jadranu. Isto tako, na Jadranu bi moglo biti nevera, čak i gdje koja pijavica', objasnio je meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Preko našeg područja u subotu će se premještati jedna plitka ciklona s pripadajućim frontama. Kao rezultat vrijeme će u mnogim krajevima biti oblačno i kišovito te svježije. Pri tom bi mjestimice opet moglo biti obilnije kiše te izraženijih pljuskova, za što je vjerojatnost najveća na Jadranu.

Jutro, u središnjim i gorskim krajevima pretežno oblačno, drugdje možda nešto promjenjivije, tu i tamo i uz malo sunca. Bit će kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Lokalno se tako očekuje i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Uglavnom zapadnije u zemlji te ponegdje u gorju i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, u središnjim krajevima samo, od jutra sjeverac i sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura, na kontinentu od 16 do 20, a na Jadranu većinom od 19 do 24 stupnja.

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Kiša 'potopila' neke gradove, vjetar nosio stolice

Slično vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu dana. Promjenjivo i oblačno, uz kišu i pljuskove. Bit će i osjetno svježije. Tako se najviša dnevna temperatura u središnjim krajevima očekuje oko 20 stupnjeva, a malo više bit će u Slavoniji, do 24. Vjetar će i ovdje poslijepodne okrenuti na sjeverni.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, s kišom te mjestimice izraženijim pljuskovima. Može biti i obilnije kiše, a moguće su i nevere. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti tek malo iznad 20 stupnjeva. U gorju ni toliko. Do 19.

I u Dalmaciji kiša, a izraženiji pljuskovi očekuju se posebno sjevernije u regiji te u zaleđu. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, a ovdje će se još zadržati i vrlo toplo, osobito južnije gdje temperatura može porasti i do 28 stupnjeva.

Temperatura mora je između 25 i 28. Po kiši se možete kupati, no po nevremenu ipak nemojte. Ako sijevne ili zagrmi, najbolje, sklonite se s plaže.

Od nedjelje nas čeka postupno sve stabilnije vrijeme. Bit će više sunca, no neće biti tako toplo kao do sad. Uz lagani sjeverac, idućih dana svega 20-ak stupnjeva u kopnenom području. I na Jadranu će od nedjelje vrijeme biti ljepše. Ujutro je još mjestimice moguće malo kiše, a onda će biti više sunca. Zapuhat će umjerena bura, a temperatura se očekuje negdje oko 25 stupnjeva. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene