Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi komadić zime

Stiže i snijeg: Neki su uživali u 18 °C - ali nemojte preuranjeno skakati od veselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nam promjena vremena.

Svjedoci smo nastavka uobičajenog nadmetanja zime i proljeća za vremensku premoć u veljači. Zauzvrat, naleti proljeća, s ojačalim suncem i zamjetnim zatopljenjem, pružaju neslućeno zadovoljstvo. Kako drukčije doživjeti ugođaj današnjih 18 Celzijevih stupnjeva gdjegdje u Slavoniji. No, nemojte preuranjeno skakati od veselja.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Meteoropati su znakove promjene mogli zamijetiti već u četvrtak.

Naglo će zaustaviti dosadašnje pritjecanje toplog zraka i pod utjecajem sjevernijeg ciklonskog vrtloga dostavit će nam pošiljku zraka polarnog podrijetla. Eto novog komadića zime, što će nasreću brzo proći .

Meteoropati su mogli već u četvrtak mogli zamijetiti znakove promjene vremena , a oni će biti još prisutniji i razvidniji u petak ujutro, kad će uz povećanu naoblaku mjestimice padati kiša na Jadranu i u uzmorskom gorju. Jutro će biti toplije nego danas, a bit će i vjetrovito.

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj oblaci će se postupno nagomilavati i u drugome dijelu dana donijeti obilnu kišu, a možda i grmljavinu. Pritom će zapuhati jak, topao jugozapadnjak.

Pad temperature za desetak stupnjeva

A onda će se potkraj dana temperatura sunovratiti za desetak stupnjeva. Mjestimice će susnježica i snijeg, uglavnom u gorju, zamijeniti kišu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prije podne djelomice sunčano uz topao jugozapadnjak, pa će popodnevna temperatura zamjetno premašiti 15 stupnjeva. A onda naoblačenje, kiša i uz sjeveroistočnjak zamjetno zahladnjenje. U gorju zapadne Slavonije snijeg.

U Istri i na Kvarneru postupno jako naoblačenje s obilnom kišom i grmljavinom, a u Gorskom kotaru i Lici najprije s obilnom kišom, a u drugom dijelu dana kiša, susnježica i snijeg, uz nastanak snježnog pokrivača.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, posebice u drugome dijelu dana. Puhat će umjereno i jako jugo. U noći će vjetar naglo skrenuti na sjeverozapadnjak i buru, pa je uz zamjetno zahladnjenje u Zagori moguć i snijeg.

U subotu prestanak oborina

U kopnenome području već u početku subote prestanak oborine i djelomično razvedravanje, pri čemu će subota biti zamjetno hladnija od petka. U nedjelju pretežito sunčano, ali s jutarnjim mrazom, a u ponedjeljak nakon jutarnje magle djelomice sunčano. Ponovno će zapuhati jugozapadnjak i postupno će zatopljeti.

I na Jadranu u subotu nagli prestanak kiše, osim na jugu, uz razvedravanje, buru i hladnije nego u petak. U nedjelju i ponedjeljak pretežito sunčano, bura će oslabjeti i malo će zatopljeti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene