Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Potjera' u Vukovarskoj

POGLEDAJTE AKCIJU Središte Zagreba bilo je poprište prave drame: 'Ovog nema ni u filmu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte akciju koja je izazvala čuđenje svih koji su se danas zatekli u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

 Rano jutros obitelj Markić iz Đurđanaca kod Đakova sa 140 grla krava krenula je prema Đakovu na prosvjed. Tvrde da im je državna zemlja koju su godinama obrađivali nepravedno oduzeta. Put im je prepriječila policija. A dok su se Markićevi vratili kući, cijelo poslijepodne pod osiguranjem interventne policije njihovih 5 bikova teškom je mukom uklonjeno iz središta Zagreba.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Životinje su u prihvatili u Dugom Selu, a ušle su u kamion uz pomoć željezne ograde. Hvatači životinja pokušali su ih namamiti na sve moguće načine, a u jednom se trenutku ovdje pojavio i čovjek s puškom za omamljivanje. Akcija je trajala gotovo 4 sata, uz nadzor interventne policije.

'Ja nisam znao do sada gdje živim. Kada sam jučer slušao ministra i njegove priče, to nije normalno'

Teško je opisati reakcije ljudi koji su tuda prolazili, ali barem se 50 puta čula upitna rečenica: "Policijom na bikove? Ovog nema ni u filmu!"

O cijelom ovom slučaju zbog kojeg se obitelj Markić i digla na noge, pitali smo i nadležnog ministra, pa je Tihomir Jakovina prije cijele akcije utovara bikova poručio da Markići za sada i dalje budu dobri proizvođači.

'Ako je bilo kakvih nepravilnosti, a vezanih uz natječaj, postoje institucije koje to trebaju istražiti i prema tome postupiti. Gospoda Markić neka natovare svoju stoku i vrate ih na svoju farmu', poručuje Jakovina.

Pogledajte akciju koja je izazvala čuđenje svih koji su se zatekli u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene