Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

OSUMNJIČEN Vladimir Šišljagić oštetio županiju za 122.000 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Vladimira Šišljagića, župana osječko-baranjske županije podignuta je optužnica zbog zlouporabe položaja ovlasti.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana među kojima i župan osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Sumnjiči ga se da je zajedno s pročelnikom Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Županije, Martina Marolina tijekom 2011. i 2012. godine pribavio nepripadnu imovinsku korist od ukupno 122.000 kuna, za koji iznos je oštećena Osječko-baranjska županija.

Donosimo pregled državnih čelnika koji su prekršili zakon

'U više navrata tijekom 2011. i 2012. godine, u Osijeku, zajedno i sukladno dogovoru, u namjeri da sebi pribave nepripadnu imovinsku korist, sami ili posredstvom III. okr., od vlasnika trgovačkih društava kojima će biti isplaćena financijska pomoć iz proračuna Županije tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa', stoji na stranicama USKOK-a.

Šišljagić i Marolin su, prema optužnici, nakon što su donesena rješenja o odobrenju bespovratne financijske pomoći i obavljene uplate, osobno ili posredstvom treće okrivljene osobe, od odgovornih osoba trgovačkih društava u više navrata preuzeli veći dio isplaćenih iznosa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene