Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločinačko udruživanje

'OKRENULI' MILIJUNE 'Prerađivali plinsko ulje i prodavali ga kao eurodiesel'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK istražuje devet osoba zbog više kaznenih djela kojima su oštetili hrvatski proračun za više od pet milijuna kuna.

USKOK istražuje devetoricu hrvatskih državljana zbog sumnje za zločinačko udruživanje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega u sastavu zločinačkog udruženja, krivotvorenja isprave u sastavu zločinačkog udruženja, pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja te poticanja na krivotvorenje isprave i krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega u sastavu zločinačkog udruženja.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

Sumnja se da je prvookrivljeni od studenog do srpnja u Zagrebu, Velikoj Gorici, Svetoj Nedjelji i Donjoj Bistre, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi prerade plinskog ulja te potom prodaje kao eurodiesela.

Pronalazili su trgovačka društva preko kojih su kupovali plinsko ulje tako da su u vlasništvo stjecali udjele u tim društvima koja su potom registrirali za proizvodnju, prijevoz i prodaju naftnih derivata, pronalazili su osobe koje su formalno obnašale funkciju direktora, dok je stvarno poslovanje tih društava vodio prvookrivljeni ili članovi udruženja.

ORGANIZATOR KRIJUMČARA U BIJEGU Četvorica u pritvoru, dovozili oružje u Hrvatsku

Naručivali su veće količine plinskog ulja namijenjenog grijanju, a potom ga odvozili do improviziranog postrojenja za preradu gdje su ga prerađivali u gorivo nalik eurodieselu.

Tako prerađeno su prevozili i isporučivali krajnjim kupcima po cijeni od najmanje osam kuna za litru.

Okrivljenici su od jednog društva kupili ukupno 2.175.060 litara plinskog ulja za iznos od 10.882.417,11 kuna, dok su raznim kupcima prodali istu količinu prerađenog goriva za ukupan iznos od najmanje 17.400.480,00 kuna.

Time su pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 6.518.061,89 kuna, dok su proračun Republike Hrvatske na ime trošarina oštetili za iznos od 5.512.906,62 kuna.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene