Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pri brzini od 80 km/h

Stravičan sudar vlakova: Jedna osoba poginula, osam teško ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na teren je odmah izašla Hitna pomoć. Osam teže ozlijeđenih osoba prebačeno je u obližnju bolnicu, a jedna osoba preminula je na mjestu nesreće.

Oko 10 sati na pruzi nekoliko kilometara od centra Graza u Austriji u frontalnom sudaru dvaju putničkih vlakova više osoba teže ozlijeđeno, dok je strojovođa koji je ostao priklješten unutar kompozicije, preminuo od posljedica ozljeda.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo"

"Osam osoba s različitim stupnjevima ozljeda prebačeni su u regionalnu bolnicu LKH i UKH kod Graza, dok je za strojovođu pomoć stigla prekasno te je preminuo na mjestu nesreće", rekao je glasnogovornik željezničke tvrtke Steiermaerkische Landesbahnen Helmut Wittmann.

Jedna 60-godišnja putnica u kritičnom je stanju helikopterom prebačena u bolnicu, kazali su spasioci. U trenutku sudara i jedan i drugi vlak na toj dionici imali su brzinu od 80 kilometara na sat, piše Klaine Zeitung.

Makedonija: Najmanje 14 imigranata poginulo u naletu vlaka

Nesreća se dogodila na pruzi koja spaja između Übelbacha i Peggau-Deutschfeistritza u blizini mjesta Waldstein.

Policija se i dalje nalazi na mjestu nesreće gdje je očevid u tijeku. Prema do sada utvrđenim činjenicama strojovođa je propustio stati na crveno svjetlo i znaku stop, a samo sedamdesetak metara nakon semafora naletio je na drugi vlak, potvrdio je glasnogovornik željezničke tvrtke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene