Tužna vijest

Modni svijet tuguje – preminuo je slavni dizajner!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako mu je još 2006. godine dijagnosticiran rak, uzrok smrti još uvijek nije otkriven.

Jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena Oscar de la Renta preminuo je u 83. godini života, a vijest je za ABC News u ponedjeljak potvrdio član njegove obitelji.

Pogledaj i ovo Paul Sorvino u filmu ''Goodfellas'' U 84. godini... Preminuo legendarni glumac iz filma ''Dobri momci'', tužno priopćenje otkrilo da je posljednje trenutke proživio uz suprugu

Oscaru je 2006. dijagnosticiran rak, no uzrok smrti još uvijek nije otkriven.

Slavna glumica preminula u naručju svog supruga

'Trenutno sam potpuno čist. Jedine stvarnosti u životu su te da se rađate i umirete. Uvijek vjerujemo da ćemo živjeti zauvijek. Smrt nikada ne prihvaćamo. Nakon ovakvih upozorenja naučite cijeniti svaki dan', rekao je za Internation Business Times u lipnju prošle godine.

De la Renta je popularnost stekao ranih šezdesetih dizajniranjem odjeće za Jackie Kennedy, a nedavno je dizajnirao i vjenčanicu za suprugu Georgea Clooneyja Amal Alamuddin.

Mnoge filmske zvijezde obožavale su njegove kreacije i često su ga nosile Nancy Reagan, Betty Ford i Laura Bush. Bio je blizak s Hillary Clinton kojoj je 1997. dizajnirao haljinu za inauguracijski bal.

Rođen je 1932. u Dominikanskoj Republici, a s 18 godina odselio je u Madrid gdje je studirao slikarstvo. Njegov mentor bio je Cristobal Balenciaga, a nakon preseljenja u Pariz radio je za Lanvin.

Slavni su se na Twitteru pozdravili sa slavnim dizajnerom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene