Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatima sude Nizozemac i Belgijanac, Bilić upozorio igrače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na EURU protiv Austrije 8. lipnja u Beču sudit će Nizozemacv Pieter Vink, dok će susret sa Nijemcima 12. lipnja u Klagenfurtu voditi Belgijanac Frank De Bleeckere, odlučila je UEFA.

41-godišnji Vink dosad nije sudio utakmice Europskog prvenstva, ali je bio prvi sudac koji je sudio utakmicu na novom Wembleyu.

Pročitajte i ovo Osnivač Pivske stranke, Dominik Wlazny Treba li i nama jedna? Imaju golemu podršku na nadolazećim izborima, građanima obećali: "Pivo će teći iz fontana!" Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

Ove godine je Vink sudio prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između Arsenala i Liverpoola, kada nije dosudio očiti kaznenni udarac za Arsenal.

42-godišnji Frank De Bleeckere je Hrvatskoj sudio utakmicu s Japanom na SP 2006. kada je za hrvatsku reprezentaciju dosudio i kazneni udarac koji je Darijo Srna promašio.

"To su suci iz europskog vrha, koji već godinama sude utakmice Lige prvaka," istaknuo je Bilić, te dodao: "Dodatno ćemo se raspitati kako bi pokušali otkriti kakav stil suđenja imaju. Neki suci naime dozvoljavaju čvršću i kontak igru, neki dozvoljavaju manje prigovore igrače, dok drugi to ne toleriraju."

Na posljednjoj pripremnoj utakmici s Mađarskom hrvatski igrači su pokazivali dosta nervoze i često su se svađali s francuskim sucem. Bilić je istaknuo kako su igrače posebno upozorili na takvo ponašanje, jer je hrvatska reprezentacija na prijašnjim turnirima zbog žutih kartona imala problema.

"Ponovili smo igračima, a ponovljat ćemo im svaki dan, da moraju zadržati mirnoću. Ne smiju gubiti koncentraciju u raspravama sa sucima," istaknuo je Bilić.

Prvu utakmicu prvenstva 7. lipnja u Baselu između domaćina Švicarske i Češke sudit će Talijan Roberto Rosetti, a jedini hrvatski sudac na EURU Ivan Bebek određen je za četvrtoga suca utakmice Grčka - Švedska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene