Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka s vremenom

Stari partneri nisu iznevjerili Plenkovića: "Dao nam je garancije. DP se ne može zaobići"

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković okupio je partnere na sastanku u Banskim dvorima i provjerio ima li i nakon parlamentarnih izbora njihovu podršku. Nakon sastanka postalo je jasno da nema razloga za brigu kad su oni u pitanju.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sastao se s dijelom predstavnika koalicije koja je dosad podržavala HDZ-ovu većinu u Saboru, a riječ je o HNS-u, HDS-u i HSU-u te predstavnicima nacionalne manjine, koji će održati svoj posebni sastanak u utorak i nakon toga se sastati s Plenkovićem.

HDZ-ovi dosadašnji partneri podržali su Plenkovića za mandatara, potvrdili su u izjavi za medije nakon završenog sastanka u Banskim dvorima i dodali da su dobili garancije da se ljudska i prava manjina neće smanjivati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

"Andrej Plenković kao mandatar ima podršku HSLS-a. Nama kao strankama liberalnog svjetonazora bitno je da se sve ono što smo provodili dosad da ide u istom smjeru, Plenković će dobiti našu podršku i imamo povjerenje da će ići istim zacrtanim smjerom. Cilj je da surađujemo sa svim manjinama. Svjesni smo da se DP ne može zaobići, mi moramo poštivati volju birača, koji su dali DP-u određenu podršku, ali DP nije dobio bezgranično povjerenje da ideološki mijenja Hrvatsku. Nama je važno da tu nema drastične promjene ideologije", kazao je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

I HNS-ov Predrag Štromar je poručio da je HNS dao podršku Plenkoviću. "Mi smo dali premijeru Plenkoviću naš mandat, Plenković će biti mandatar, a s njim smo dogovorili da će napraviti sve najbolje što je moguće u sastavu Vlade. Moramo brinuti o pravima nacionalnih manjina i sigurno će biti dogovor da SDSS bude taj koji neće biti podcijenjen."

Podršku je Plenković dobio i od HSU-a, kazao je šef te stranke Veselko Gabričević, a i Hrvoje Zekanović je kazao da HDS daje mandat Plenkoviću da sa 76 potpisa ide kod predsjednika Republike te je poručio: "Siguran sam da će Hrvatska za četiri godine biti bolja država."

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene