Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeci osigurana skrb

Štrajk vrtića u Vrsaru i Funtani, odgajatelji nezadovoljni: "Tražimo samo zakonski minimum"

Aktualno Galerija Vrtić u Vrsaru - 1 Vrtić u Vrsaru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić u Vrsaru - 2 Vrtić u Vrsaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić u Vrsaru - 3 Vrtić u Vrsaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrtić u Vrsaru - 4 Galerija 1/4 >>
Započeo je štrajk u vrtiću Tići u Vrsaru i Funtani zbog odbijanja grada Vrsara za povećanje plaća odgajateljima. Djeci se i dalje u vrtićima pruža njega i skrb, no ne provodi se odgojno-obrazovni program.

Kako su i najavili, u štrajk je krenuo dio odgojiteljica vrtića Tići u Vrsaru i Funtani i to zbog nezadovoljstva, odnosno zato što osnivač, općina Vrsar, nije pristala na povećanje plaća. Priču iz Istre donosi Lina Dollar.

Vrtići danas rade, osigurana je nužna njega i skrb za djecu, no odgojno-obrazovni rad se ne provodi. Štrajk će se, kažu, provoditi do ispunjenja zahtjeva. Osnivač štrajk smatra neosnovanim jer, kako kaže, u posljednje dvije godine plaća im je povećana za 30 posto, od čega 18 posto od početka pregovora.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Razgovori se nastavljaju Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju"

"Mi ovim putem pozivamo roditelje s obzirom da je vrtić u štrajku, oni koji ne moraju dovoditi djecu i koji imaju gdje s djecom, da nas ispoštuju u tom smislu, da ne dovode djecu u vrtić", kazala je Adrijana Ivković, sindikalna povjerenica u dječijem vrtića Tići.

Regionalna pravna zastupnica Samostalnih sindikata Hrvatske, Petra Vaci tvrdi kako samo očekuje poštovanje onoga što im je zakonom zagarantirano.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaju poruku za roditelje O štrajku u slunjskom vrtiću očitovao se grad: "Bili smo primorani na tužbu, sve zahtjeve Sindikata smo usvojili"

"Tražimo isključivo poštovanje članka 51. o predškolskom odgoju i apeliramo da stvarno ne tražimo niti centa više, nego zakonski minimum. Štrajk će se nastaviti provoditi i dalje do ispunjenja zahtjeva na način da će se djeca primati na skrb i brigu, međutim neće se provoditi odgojno-obrazovni rad", tvrdi Vaci.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene