Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična nesreća

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Nadzorne kamere snimile stravičan snimak trenutka pada ringišpila

Otkačio se ringišpil u Srbiji
Otkačio se ringišpil u Srbiji Foto: Nova.rs
U gradu Kuršumliji u Srbiji na lokalnom sajmu otkačio se ringišpil dok su na njemu bila djeca. 13 ih je ozlijeđeno.

Srbijanski mediji javili su kako je ozlijeđeno trinaestero djece koja su bila na ringišpilu kad se otkačio.

Jedna djevojčica u teškom je stanju s ozljedama glave i kralježnice, javlja Kurir, a Blic dodaje da je u komi. Nju su morali i reanimirati te je prevezena u bolnicu u Nišu.

Nadzorne kamere zabilježile su  trenutak kada se srušio ringišpil. Na snimci se vidi kako se ringišpil vrti, nakon čega konstrukcija pada, a sa njom i svi koji su u tom trenutku bili na njemu.

 

 

"Prema prvim informacijama samo jedno dijete je zadobilo teške ozljede, ostali najvjerojatnije lakše. Riječ je o oguljotinama, nagnječenjima, naprsnućima. Za sada nema podataka da je netko zadobio prijelom, ali čeka se izvještaj iz bolnice u Prokuplju", rekao je Slaviša Došović, načelnik Hitne pomoći u Kuršumliji za Blic.

Osim teško ozlijeđene djevojčice koja je u Nišu, još četvero djece zadržano je na liječnju u bolnici u Prokuplju, a ostali su pušteni kući, rekao je Došović.

Rekao je i kako su na teren odmah izašle sve raspoložive ekipe, a sreća je da se nesreća dogodila u blizini Doma zdravlja.

"Na teren je odmah upućeno pet ekipa sa pet vozila, to nisu sve bili samo saniteti već i druga vozila koja su se mogla staviti u funkciju. Na teren su otišli i pedijatri i liječnici opće prakse, doslovno svi zaposleni. Ovakvu situaciju do sada nismo imali", kaže Došović.

"Bilo je strašno"

"Čuo se ogroman prasak. Onda se gornji dio ringišpila otkinuo, ona šipka što ga drži i sve je sa sjedalicama i djecom palo. Bilo je strašno", rekao je svjedok za Nova.rs te dodao da se odmah vidjelo da je djevojčica teško ozlijeđena. 

Metalna konstrukcija presavinula se napola. "Samo sam čuo jauke, lupu, lomljavinu. Bilo je... ne znam koju riječ da upotrijebim", dodao je drugi svjedok.

Sajam je bio postavljen kod autobusne stanice, a uzrok nesreće koja se dogodila oko 13:30 još nije poznat.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske

Na mjestu nesreće u tijeku je očevid.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene