Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret od prošlog tjedna

Mirovni sporazum između Gaze i Izraela došao do mrtve točke zbog napada na Rafah

Rat u pojasu Gaze
Rat u pojasu Gaze Foto: Afp
Premijer Katara rekao je da su razgovori o prekidu vatre u Gazi došli do mrtve točke nakon izraelskog napada na Rafahu.

Razgovori oko prekida vatre u Gazi došli su do mrtve točke zbog izraelskih operacija u Rafahu, rekao je u utorak premijer Katara Šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani.

Izraelske operacije u Rafahu, započete ovaj mjesec, zatvorile su glavni ulaz za humanitarnu pomoć iz Egipta u Pojas Gaze. Humanitarne organizacije upozoravaju da je to pogoršalo već groznu situaciju u palestinskoj enklavi.

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Vladimir Putin Prijateljski razgovori Sastanak moćnih nuklearnih sila: Vladimir Putin putuje u Peking

"Posebice proteklih tjedana vidjeli smo da se postiže zamah, no nažalost stvari se nisu kretale u pravom smjeru i sad smo gotovo na mrtvoj točki. Naravno, vratilo nas je nazad ono što se dogodilo s Rafahom”, rekao je Šeik Mohamed na ekonomskom forumu u Dohi.

Katarski premijer najavio je da će Doha nastaviti raditi na pronalasku rješenja za mir u Gazi. Njegova država posrednik je između palestinskog militantnog pokreta Hamas i Izraela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koliko prekršaja Policija zaustavila vozača u redovnom nadzoru u Prelogu: Ostao bez 2900 eura

Šeik Mohamed kazao je kako je glavno neslaganje dviju strana pitanje oslobađanje taoca i prekida borbi.

"Jedna strana želi zaustaviti sukobe i onda razgovarati o taocima, a druga želi taoce i nastavak rata. Dok se god ne nađe zajednički teren između ta dva stava, nećemo postići rješenje”, rekao je katarski čelnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene