Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema žrtava

Rusi priznali da su svoj grad sravnili s zemljom: Drugi takav slučaj u tjedan dana

Rubižne
Rubižne Foto: Afp
Predsjednik tzv. Luganske Narodne Republike priznao je da su Rusi slučajno bombardirali vlastito naselje u regiji Voronjež bombama FAB-250.

Slučajno je došlo do ispuštanja zračne bombe FAB-250 iz zrakoplova ruskih zračnih snaga iznad gradaf Rubižne u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), pri čemu nije bilo žrtava među civilima. Ovu informaciju je objavio predsjednik LPR-a, Leonid Pasečnik, putem svog Telegram kanala.

Grad je sravljen s zemljom, što je već drugi takav slučaj. Početkom godine selo u regiji Voronjež proživjelo je istu sudbinu.

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 2 Plaćali po 100 eura Optuženi medicinska sestra i posrednici: Na lažnim potvrdama o cijepljenju zaradili više od 26.000 eura

“Tijekom izvođenja borbenih misija zrakoplova zračnih snaga Ruske Federacije iznad grada Rubližne došlo je do nenormalnog pražnjenja zrakoplovnog streljiva FAB-250. Srećom, nitko nije ozlijeđen”, prenio je TASS.

Pasečnik je izjavio da su stanovnici obližnjih kuća odmah evakuirani te se sada nalaze u privremenom smještaju u centru. "Trenutno tamo boravi petero ljudi, uključujući dvoje djece. Ostali su odlučili ostati kod rodbine i prijatelja", dodao je.

Pročitajte i ovo Škola - 4 Nazad u školske klupe Drugo polugodište i velike novosti za učenike: "Pa nervozan sam malo, moram se spremati"

Prema njegovim riječima, sigurnosne snage aktivno djeluju na mjestu nesreće i donose odluke o sigurnom uklanjanju neeksplodiranog streljiva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene