Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Novi dokaz da se budućnost već događa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komad leda veličine Manhattana odlomio se od Ellesmere otoka smještenog u kanadskom dijelu sjevernom Arktika. Riječ je o još jednoj dramatičnoj indikaciji globalnog zagrijavanja koje mijenja polarne granice, izjavili su danas znanstvenici.

Specijalist u području ledenjaka s Fakulteta u Ontariju kaže kako se 4 500 godina star ledeni greben veličine 30 četvornih kilometara odvojio početkom kolovoza te sada pluta Arktikom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati'' Ekipa Nove TV probila se do jame na Sjevernom Velebitu u kojoj je 3500 godina star led (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pronađen na Sjevernom Velebitu Otkriće koje će potaknuti nova istraživanja: Ekipa Dnevnika Nove TV probila se do jame u kojoj je 3500 godina star led

'Tu regiju očekuju ekstremno rapidne klimatske promjene. To je grozno za vidjeti, no zapravo to je budućnost koja se počinje događati prije nego što ju očekujemo', izjavio je Warwick Vincent, direktor Fakulteta za sjeverne studije.  

Znanstvenici kažu kako su se i dva komada leda odlomila od Serson Ice Shefa smanjujući tako ledenu površinu za 75 kilometra. 

Martin Jeffries iz US Nacionalnog znanstvenog društva u jučerašnjoj je izjavi rekao kako je ukupna količina leda koja se odlomila ovo ljeto tri puta veća od površine Manhattana. Radi se o ledu veličine 130 kilometara.  


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene