Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Se bum ih tužil!'

Paul Allen tuži Facebook, Google, Apple....

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paul Allen, suosnivač Microsofta tužio je Apple, Facebook, Google, YouTube i još nekoliko kompanija, optužujući ih da kradu patente koje je on prijavio prije više od deset godina.

Tužba podnesena u petak ujutro na federalnom sudu u Seattleu, proziva AOL, Apple, eBay, Facebook, Google, Netfix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo i YouTube.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Protiv AOLa, Applea, Googlea i Yahooa podignute se četiri optuženice za kršenje prava na korištenje patenta, dok je protiv Facebooka podnijeta jedna tužba. Tužba ne spominje Microsoft, koji je Allen osnovao sa Billom Gatesom 1975., a napustio ga 1983. nakon što mu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom.

U tužbi se navodi da je 11 kompanija prekršilo korištenje patenata koje su osmislili istraživači u laboratoriju silikonske doline koji je on osnovao 1992., a koji se zatvorio 2000. Tužene tvrtke su, kako se navodi, nelegalno koristille tehnologiju za online navigaciju i browsere, kao i patent koji omogućuje e-trgovinama da predlaži proizvode na osnovu onoga što je potencijalni kupac ranije kupovao.

Prema Allenu, sporan je i patent koji omogućuje čitateljima određenog novinskog članka brz pronalazak vijesti vezanih za sličnu ili istu temu. 'Ova tužba protiv najinovativnijih američkih kompanija odražava nesretni trend ljudi koji pokušavaju konkurirati u sudnici umjesto na tržištu', komentar je pristigao iz Googlea.

U Facebooku kažu kako je tužba neosnovana. Glasnogovornik Paula Allena je istakna kako tužba nije proistekla iz financijskih razloga, već da je Allen svjestan da njegove inovacije imaju vrijednost i da ih mora zaštititi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene