Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontaminirani bakterijama

Bankomati su 'prljavi' kao javni zahodi i izazivaju bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bankomati za podizanje novca su prljavi kao javni WC-i i izazivaju različite bolesti i proljev, pokazalo je britansko testiranje.

Stručnjaci su uzeli uzorke s tipkovnica bankomata diljem Engleske. Birali su one koje koriste tisuće građana svaki dan. Zatim su uzeli uzorke iz WC-a u blizini tih bankomata i usporedili bakterije ispod mikroskopa.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Bakterije su pustili u laboratoriju preko noći. U uzorcima su se nalazili bakcili koji izazivaju slaboću i proljev. 'Iznenadili su nas rezultati. Ustanovili smo kako su bankomati u velikoj mjeri kontaminirani bakterijama. Te bakterije su slčne onima iz javnih zahoda, koje izazivaju različite ljudske bolesti', rekao je liječnik Richard Hastings, mikrobiolog.

>> 'Ljubljenjem žaba dobijete bolest, a ne princa!'

On je upozorio i na korištenje telefonskih govornica, piše Telegraph. 'Svaki dan ih koriste brojne osobe i to blizu nosa i usta. Dovoljno je da je samo jedna osoba prehlađena i prehlada se proširi na sve ostale koji taj ist telefon koriste', dodao je Hastings.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene